Het optreden van zangeres Marianne. FOTO JAN VAN BROEKHOVEN
Het optreden van zangeres Marianne. FOTO JAN VAN BROEKHOVEN Jan van Broekhoven

RAS houdt zijn eerste feestelijke ledenvergadering in Agora

RUCPHEN - Op zaterdag 5 oktober hield de pas opgerichte senioren vereniging haar eerste algemene ledenvergadering. Na een actieve zomer met o.a 2 busreizen en hele leuke en leerzame uitstapjes met de fiets en niet te vergeten een geweldige, zeer druk bezochte barbecue wilde het nieuwe bestuur contact met haar leden over het winterprogramma.

De leden mochten aangeven welke activiteiten ze leuk zouden vinden. Het werd een zeer geanimeerde vergadering met volop inbreng van de leden. De voorzitter schetste de ontwikkeling van de afgelopen maanden van de activiteiten van het bestuur. Belangrijk waren het opstarten van de werkgroepen en de wijkcontact personen. Ook moest er uit de vergadering een kascontrolecommissie worden benoemd. De voorzitter was vooral erg in zijn nopjes met het ledental. Bij de oprichtingsvergadering van 4 mei was RAS begonnen met 85 leden en nu zijn er al meer dan 150 leden. Iedere senior ouder dan 50 jaar kan lid worden door op te geven bij een van de bestuursleden of een inschrijfformulier te vragen bij Agora. De inschrijfformulieren liggen daar in een doos.

In het winterseizoen draait de Tai Chi cursus op maandagochtend. Er komen 2 keer in de maand ontspannings- en ontmoetingsmiddagen. Er zijn ook 2 bloemschikavonden gepland en dan natuurlijk ook de viering van Sinterklaas en Kerstmis. Ook voor 2020 is er al een planning. Vast staat de jaarvergadering op zaterdag 25 januari de nieuwjaarsborrel en natuurlijk de Carnavalsviering. Ook de eerste busreis is al gepland en wel op 27 mei en er bleek ook interesse te zijn in een meerdaagse reis naar Sauerland. Kortom een geslaagde vergadering. Na de rondvraag en onder het genot van een tweede kopje koffie toonde Jan van Broekhoven een fotocollage van de activiteiten van de afgelopen zomer. Hierna volgde het optreden van zangeres Marianne met haar digitale Jukebox. Een geweldig succes. We zagen alleen maar zingende en lachende gezichten en er werd zelfs gedanst. Om 17.00 uur sloot de voorzitter Wim Suijkerbuijk de vergadering. Hij bedankte iedereen voor zijn of haar inbreng, wenste iedereen een goede thuiskomst of nog een gezellig samenzijn in de foyer van Agora. [l]