Voor Kees Rijpers, Toon Valentijn en achter Henk Specht.
Voor Kees Rijpers, Toon Valentijn en achter Henk Specht. Road Runners Rucphen

Road Runners tijdens KustMarathon en Singelloop

RUCPHEN - Zoals altijd de eerste zondag in oktober staat de Wandelmarathon Zeeland op de agenda. Met elk jaar een maximale deelname van 5000 wandelaars. Het is een zeer goed georganiseerde loop met een fraai parcours van Burgh Haamstede naar Zoute-Landen. De wandelmarathon wordt samen met WSV De Vrolijke Tippelaars georganiseerd.

Aan de start van deze 42,2 kilometer zagen we zeker 10 Road Runners Rucphen wandelaars met name Kees Rijpers, Henk Specht, Toon Valentijn, Johan Konings, Toon van Beek, Arnoud en Ria Jongeneelen, Esther de Rooij, Angelo Jongenelis en Lotte Voesenek. Ze moesten weer en wind trotseren. Gelukkig was het bij de start droog, maar dat veranderde na een aantal uur in regen en later ook in een harde stormachtige wind. Desondanks hebben ze allemaal de finish bereikt en werden opgevangen door supporters van de wandelgroep Wil, Els, Joke, Julia, Marian, Mette en Lia! Allemaal gefeliciteerd, supertop gedaan!

Uitslagen Singelloop Breda

Ook de Singelloop had last van de onstuimige weersomstandigheden, er waren beduidend minder lopers aan alle starts verschenen. Wel aan de start, onder andere op het hoofdnummer de halve marathon (21,1 km), Jan en Miranda Oomen. Het doel was uitlopen en dat hebben ze gedaan in 2:34:05 respectievelijk 2:24:05. René van Erkel liep 'even' deze afstand ongetraind hij kwam gelukkig heel aan op de finish in een toch knappe tijd van 2:04:03.

Aan de 5 kilometer zagen we Ronald van Dijk en Johan Sprenkels voorbij komen Ronald deed er heel knap 23'56 over en Johan in 44'47 zeker niet slecht voor een 'opstapper'.[l]