Alzheimer Café Roosendaal met thema 'Wat is dementie'

ROOSENDAAL - U wordt van harte uitgenodigd op maandag 21 oktober het Alzheimer Café Roosendaal te bezoeken. Vanaf 19.00 uur verwelkomen wij u graag. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Gastspreker: Vincent Vanneste, Specialist ouderengeneeskunde Groenhuysen. Thema: Wat is dementie? Dementie is een algemeen begrip voor verandering van gedrag en de achteruitgang van het denkvermogen. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie, maar er zijn ook veel andere vormen.

Wanneer wordt er bij ouderen gesproken van een dementie en wanneer is het bij de leeftijd passende vergeetachtigheid? Welke verschijnselen treden op bij dementie? Is dementie te voorkomen door een gezonde leefwijze? Is dementie erfelijk? Zomaar een greep uit de vragen die rijzen, wanneer men te maken krijgt met dementie.

De specialist ouderengeneeskunde beantwoordt deze vragen en gaat nader in op de kenmerken van dementie. Dementie is niet te genezen, maar er zijn wel behandelmogelijkheden, die deze avond onder de aandacht gebracht worden.

Zoals gebruikelijk is er voldoende ruimte voor vragen en inbreng van de bezoekers.

Het Alzheimer Café Roosendaal vindt plaats in: Centrum voor Wonen & Zorg De Brink, Melis Stokelaan 5, 4707 HP Roosendaal. Er is voldoende gelegenheid om gratis te parkeren. Als u het Alzheimer Café wilt bezoeken, kunt u vrijblijvend langskomen. U hoeft zich vooraf niet aan te melden en de toegang is gratis.

Voor meer informatie en/of reacties: Adriënne Roks: 06-23561048, a.roks@alzheimerwb.nl[l]