Druk weekend voor NEO

RUCPHEN - Het was een druk weekend voor NEO, met ophalen oud-papier op zaterdagochtend, een concert op zaterdagavond en een majoretteconcours op zondag.

Harmonie Terheijden opende zaterdagavond het concert in Agora. Onder leiding van hun nieuwe dirigent Martijn Krijnen (sinds begin september) werden diverse muzieknummers ten gehore gebracht. Na een korte pauze was het de beurt aan NEO. Zoals inmiddels wel bekend heeft ook NEO sinds eind augustus een nieuwe dirigent, nl. Rob Sloekers. Onder zijn muzikale leiding werden o.a. de nummers voor het GMC ten gehore gebracht. Het publiek toonde zich tevreden met een warm applaus. Daarna kreeg deze muzikale avond een vervolg in de foyer. Daar zat muziekkapel Benegrenska opgesteld en zij trakteerden de aanwezigen op een fraai programma met Beierse, Moravische en Böhmische muziek. De muzikale leiding van deze kapel is in handen van Gerard Peeters, onze vorige dirigent en dus geen onbekende voor de aanwezigen. Uiteraard was er genoeg om over na te praten en was het nog lang erg gezellig.

Concours The Butterflies

Zondag 6 oktober namen onze majorettes, The Butterflies, deel aan een majorettewedstrijd in Sint-Oedenrode. Soliste Annette behaalde net als vorige week in Waalwijk 84,6 pnt. Het duo behaalde nu 79,8 pnt tegenover 80,6 pnt vorige week. Het trio ging afgelopen zondag een stuk beter dan vorige week, als was dat aan de behaalde punten niet echt te merken; 80,8 pnt ten opzichte van 80,4 pnt vorige week. In september behaalden ze nog 83,2 pnt.

Voorlopig staan even geen wedstrijden meer op het programma. Ook tijdens het GMC geen optredens voor The Butterflies, die worden alleen ingepland voor de jongste deelnemers van de verschillende majoretteverenigingen.

In het weekend van 9 en 10 november staan de Brabantse Kampioenswedstrijden gepland. Alle onderdelen van The Butterflies zijn hiervoor geplaatst.[l]