Heemtuin Rucphen scoort goed

RUCPHEN - Heemtuin Rucphen heeft ditmaal heel goed gescoord met stemmen voor bijdragen voor vervanging van haar zonnepanelen op Ut Gebouwke. Dat bleek vrijdagavond 11 oktober op het clubterrein van jeu-de-boulesvereniging De Ketsers in Rucphen waar Rabobank De Zuidelijke Baronie de cheques uitreikte aan de deelnemende verenigingen.

Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen wist bij de uitreiking voor de dorpen Schijf en Rucphen zelfs de top 10 te bereiken en eindigde uiteindelijk op de 7e plaats met 717,21 euro. Penningmeester Kees Verbocht, die de cheque in ontvangst nam, was met dat bedrag duidelijk in zijn sas. “Ja, daar zijn wij heel blij mee”, aldus Kees. “Mede omdat de cheque voor ons ditmaal 91% hoger is uitgevallen dan een jaar geleden, toen we 372,30 euro ontvingen”.

Openstelling

Ook in de herfstvakantie open en zondag laatste zondagsopenstelling.

Bezoekadres: Baanvelden 12, 4715 RH Rucphen. U vindt ons ook op facebook: facebook/com/heemtuinrucphen.nl.

De heemtuin is in deze herfstperiode meestal open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00-16.00 uur. Dit mede dankzij de inzet van vrijwilligers en medewerkers van Werkplein-Actief.

Bij ziekte van vrijwilligers en bij langdurige neerslag kan het echter anders zijn. Bij twijfel of wij een bepaalde dag en tijd open zijn, adviseren wij bezoekers – zeker die van ver moeten komen – vooraf te bellen of te mailen of wij open zijn. De komende tijd is Heemtuin Rucphen trouwens ook nog open op zondag 20 oktober van 13.00-16.00 uur. Daarnaast zijn ook vooraf aangekondigde bezoeken en rondleidingen van groepen mogelijk, in principe op 7 dagen van de week. Vanaf woensdag 20 november t/m woensdag 11 maart 2020 is de Heemtuin op woensdagen gesloten. [l]