Viering Sprundel 75 jaar bevrijd

SPRUNDEL - Nadat het boekje ‘Sprundel 75 jaar bevrijd’ een week gebruikt was bij een project op de basisschool kon maandag iedereen dit boekje gratis krijgen in De Trapkes en in winkels. Direct al ontstond er een ware run op. Zolang de voorraad strekt is het boekje nog verkrijgbaar.

Op dinsdag 29 oktober is het precies 75 jaar geleden dat Sprundel werd bevrijd. Die morgen wordt om 9.00 uur op het Kloosterplein door de burgemeester, samen met schoolkinderen, de Nederlandse vlag gehesen. Aan alle inwoners wordt gevraagd om die morgen ook de Nederlandse of de Sprundelse vlag uit te hangen. Bedoeling is dat de vlaggen blijven hangen tot en met de Bevrijdingsoptocht op zondag 3 november. Om het vlagvertoon te stimuleren heeft de Verenigingsraad de prijs van de Sprundelse vlaggen verlaagd.

Eerder al, op 26 oktober om 17.00 uur, is er in de St. Janskapel een herdenkingsdienst voor de Sprundelse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De bezoekers daarvan worden aansluitend op de koffie uitgenodigd in De Trapkes. Speciaal voor de jeugd is er op 2 november een bevrijdingsbal.[l]