Een volle zaal geniet van het optreden van het KBOZ koor bij hun 10 jarig bestaan. FOTO CEES COPPENS
Een volle zaal geniet van het optreden van het KBOZ koor bij hun 10 jarig bestaan. FOTO CEES COPPENS Cees Coppens

Geslaagd concert door 10 jarig KBOZ koor

ZEGGE - Het was een geweldige concert onder leiding van Els Vos op zondagmiddag 20 oktober, gezongen door het KBOZ koor in de Nieuwenbergh. Nadat Helmi Wintels, KBO voorzitter, een welkomstwoordje uitgesproken had naar het publiek kwamen de koorleden al zingend van achter uit de zaal naar voren gelopen met het lied 'Hallo allemaal', ons allemaal wel bekend.

Eenmaal op het podium speelden Els, Riet en Siem samen een tweetal nummers op accordeon. De zaal was goed gevuld er werden zelfs stoelen bijgezet. Els had samen met Tilly Verbraak een leuk muzikaal programma opgezet. Vooral het optreden van de tienjarige Ilona Helmons, die samen met Cor de Waal het prachtige Zuiderzee Balade lied zong, was prachtig. Zij ontvingen dan ook een warm applaus van de zaal.

Het is altijd een succes wanneer jong en oud elkaar ontmoet. Zo ook met het optreden van de achtjarige kleinzoon van Els Vos, Ishwar. Zij zongen samen het Hoeba Hop Lied (Marsupilami) en wederom een enthousiast publiek.

“Ik kom speciaal naar Zegge om hun te horen zingen, het is muziek van mijn jonge jaren dat is zo heerlijk”, legt een enthousiaste bezoeker uit. Op de muziek van Siem Zwarts met Brabant lied van Guus Meeuwis werd heerlijk meegedeind. Het meezing koor zong heerlijke herkenbare liedjes en hier en daar werd meegezongen. Ook Ria en Lisette kwamen in stijl wandelend hun ding doen, met het lied 'de wandelclub'.

Wat is een koor zonder dirigent en wat is een dirigent zonder koor, helemaal niets. De KBO van Zegge is daarom ook super trots op hun koor dat tien jaar geleden werd opgericht.

Het begon in de pastorie met acht personen, meezingen op mechanische muziek. Al snel groeide het koor uit naar 23 koorleden met accordeon en dirigent Els Vos. Iedere donderdagmorgen wordt er gerepeteerd in de Nieuwenbergh waar iedereen geheel vrijblijvend kan komen luisteren.

De middag werd afgesloten met het clublied en met een kleine toegift. Een woord van dank naar de technische leiding Henri Kersten en Els Vos voor hun tomeloze inzet en de koorleden en solisten voor hun uitvoering. Voor iedereen was er een rode roos voor het prachtige optreden. Het was een super gezellige middag.[l]