Aftrap carnavalsseizoen Grasduinersdurp

ZEGGE - Na een succesvol verlopen rommelmarkt staan de volgende evenement alweer te wachten in het Grasduinersdurp, namelijk de aftrap van het carnavalsseizoen.

Er wordt op zaterdag 9 november afgetrapt met het jaarlijkse 11e van de 11e feest voor de kinderen en jeugd. We starten dit jaar weer met een St. Maartenviering om 17:00 uur in de kerk geleidt door pastor Jan. Na afloop van de kerkdienst start de lampionnenoptocht. Deelnemende kinderen kunnen tussen 18:00 en 18:15 uur verzamelen voor de Nieuwenbergh, waarna er tussen 18:15 en 18:30 uur gestart wordt met een lampionnenoptocht door de Zeg. Aansluitend aan de lampionnenoptocht is er een disco met het voorstellen van de Prins en zijn gevolg in de Nieuwenbergh. De avond zal muzikaal begeleidt worden door DJ duo Los Hermanos.

Blèère en Smèère

Vanaf 21:00 uur is er in café Kerkzicht het traditionele Blèère en Smèère festival. Hierbij wordt gezocht naar de nieuwe Zegse carnavalskraker. De Zegse carnavalskraker worden beoordeeld door een ware jury die let op motto, carnavalesk, originaliteit en enthousiasme. De muziek deze avond is van DJ Langeweg.

Hebben jullie de nieuwe Zegse carnavalskraker van dit seizoen? Meldt je dan nog snel aan bij skkz.prins@gmail.com. Wij ontvangen dan graag de muziek en de tekst minimaal 1 week van tevoren (uiterlijk 2 november 2019).

Wie gaan de winnaars van vorig jaar verslaan? Iedereen mag meedoen, dus meld je nog snel aan! De Zegse carnavalskraker worden beoordeeld door een ware jury die let op motto, carnavalesk, originaliteit en enthousiasme. [l]