We gaan aan de slag op de Rucphense Heide. FOTO NATUURWERKGROEP
We gaan aan de slag op de Rucphense Heide. FOTO NATUURWERKGROEP natuurwerkgroep

Help vrijwilligers op de Natuurwerkdag

RUCPHEN - Help de vrijwilligers van de NatuurWerkgroep op de Natuurwerkdag op zaterdag 2 november. Iedereen kan meedoen!

De NatuurWerkgroep gemeente Rucphen zet zich op deze dag op twee locaties in voor het beschermen en behouden van amfibieƫn en reptielen. Iedereen die een handje wil helpen is van harte welkom om mee te doen. We gaan aan de slag op de hei in de Rucphense Bossen en op landgoed de Moeren. Aanmelden kan op: https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/rucphense-hei-opschonen of https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/landgoed-de-moeren. We starten om 9.00 uur en stoppen rond 12.15 uur.

Onderhoud
Heide onderhouden voor reptielen. De heide is een belangrijk leefgebied voor reptielen, zoals hazelworm, zandhagedis en adder. Zij warmen zich op in de zon om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Het is dus van belang dat de heide openblijft en niet langzaam verandert in bos. Daarom is het nodig om boompjes uit te trekken. Zo helpen de vrijwilligers op de Natuurwerkdag alle soorten die in het open heidegebied hun thuis hebben. Zoals wilde bijen, vlinders, libellen enz.

Vrijwilligers
Landschap kan niet zonder vrijwilligers. Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag is van belang voor de bescherming van natuur, landschap, planten en dieren. Zorg voor het landschap, zoals onderhoud aan heideterreinen, (knot-)bomen, boomgaarden, het aanleggen van bloemenweiden en schoonmaken van poelen is steeds vaker in vrijwilligershanden. Het is ontspannend, gezond en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen: zagen, snoeien, graven en meer. Tijdens de Natuurwerkdag kan iedereen daarbij helpen. [l]