Tamboerkorps St. Cecilia in actie tijdens het Bevrijdingsconcert in Zegge. FOTO CEES COPPENS
Tamboerkorps St. Cecilia in actie tijdens het Bevrijdingsconcert in Zegge. FOTO CEES COPPENS Cees Coppens

Bevrijdingsconcert in Zegge groot succes

ZEGGE - Het bevrijdingsconcert georganiseerd door Harmonie & Tamboerkorps St. Cecilia op zaterdagavond 26 oktober in de Nieuwenbergh was super en bijzonder sfeervol.

In het kader van het 75 jaar Vrijheid in Zegge was vanaf vrijdagmiddag het dorp in de ban van leven in Vrijheid. Heel het dorp alle verenigingen hebben hun steentje bijgedragen tot het slagen van dit super mooie evenement d.m.v. een Estafette aan activiteiten van vrijdag t/m zondagmorgen.

Het Bevrijdingsconcert begon om 18.30 uur, de zaal was helemaal uitverkocht. De genodigden en dorpsbewoners van Zegge waren vol lof over deze bijzondere uitvoering niet alleen muzikaal maar ook de verhalen van Zeggenaren die de oorlog hebben meegemaakt kwamen op het grote scherm voorbij.

Bevrijdingsconcert
Harmonie & Tamboerskorps St. Cecilia onder leiding van dirigenten Djuri den Tuinder en Corne Pas/Gemengd Koor o.l.v. Marco Buijs/KBOZ koor o.l.v. Els Vos/Zanggroep Melody o.l.v. Ronald Tichelaar traden ieder op hun beurt op. Zo ook de line dans groep ”The Small Village Countrydansers“ o.l.v. Annie Raaphorst. Matt Broos zong het prachtige lied “Vrijheid” waarmee de parel op de kroon gezet werd van deze gedenkwaardige concertavond. Alles verliep heel soepel. Er was duidelijk heel veel aandacht aan besteed aan het repeteren. Het was daardoor een prachtige uitvoering. Alles klopte ook de super professionele verlichting en aankleding was door een ringetje te halen. Willem van Ginneken en Vivianne van Dam beiden lid van St. Cecilia waren de kartrekkers, maar met de “Brainstormgroep Estafette” is van het begin tot het einde samengewerkt om tot dit resultaat te komen.

De bewoners van Zegge waren vol lof over het concert. “Waar een klein dorp groot kan zijn...". De avond werd door Berry Koevoets voorzien van mooie teksten en aankondigingen. Een moment van stilte met het volkslied het Wilhelmus werd uit volle borst meegezongen. Alles was respectvol naar het verleden, naar de oorlog, naar de omgekomen Zeggenaren.

De avond werd afgesloten met een traditionele Afterparty in café Kerkzicht met live band. Dank aan alle Zegse verenigingen. organisaties Nieuwenbergh, café Kerkzicht en alle sponsoren. [l]