Activiteiten bij NEO

RUCPHEN – Zaterdag 2 november staat voor bijna alle muziekverenigingen uit de gemeente Rucphen in het teken van het Gemeentelijk Muziek Concours (GMC). Dit jaar is de organisatie in handen van fanfare KNA uit Schijf.

Enkele jaren geleden is al het e.e.a. veranderd aan o.a. de opzet van het programma en de aankleding van de zaal om het GMC een wat meer eigentijds en aantrekkelijker karakter te geven. Dit jaar is om diverse redenen zelfs voor ’n andere locatie gekozen, namelijk de theaterzaal van Agora in Rucphen. De dag begint ’s middags al met optredens van diverse opleidingsgroepen en jeugdorkesten van de verschillende muziekverenigingen. Aan het middagprogramma nemen drie onderdelen van NEO deel, namelijk de jeugd slagwerkgroep van NEO o.l.v. Corné Pas, het opleidingsorkest ‘De Notenkrakers’ en het jeugdorkest van NEO o.l.v. Sander van Dorst. Laatstgenoemde twee onderdelen zullen ook gezamenlijk enkele optredens verzorgen. Het middagprogramma start om 14.15u. Het harmonie A-orkest o.l.v. Rob Sloekers en de slagwerkgroep o.l.v. Corné Pas zullen ’s avonds ieder een eigen optreden verzorgen en daarvoor worden beoordeeld door een twee-koppige jury (Hugo Verweij en Wim Lazeroms). Het avondprogramma begint om 18.45u, waarbij het A-orkest van harmonie NEO als eerste zal optreden. We hopen dat het publiek zaterdag 2 november ook de weg naar het GMC in Agora Rucphen weet te vinden.

Oud-papier
Zaterdag 2 november a.s. wordt wederom oud-papier opgehaald in de bebouwde kom van Rucphen. Zorg er a.u.b. voor dat de oud-papiercontainers tijdig (8.30u) klaar staan op de daarvoor bestemde opstelplaatsen in uw straat, met de wielen naar de straatzijde. Plaats a.u.b. geen losse dozen of karton naast de kliko’s, maar probeer het ‘klein’ te maken zodat het toch in de container past (of vraag of het bij uw buren in de container mag). Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Ensembles
Binnen muziekvereniging NEO zijn ook diverse kleinere ensembles actief. Zo hebben afgelopen zondag een klarinetduo en NEO Brass (koperkwintet) muzikale medewerking verleend aan 'Kunst in de Kerk' (KIK). Tijdens de feestelijke opening van ons jubileumjaar in 2020 hopen we u te kunnen trakteren op nog veel meer verschillende en/of originele ensembles van NEO-leden. [l]