Alzheimer Café Roosendaal

ROOSENDAAL - U wordt van harte uitgenodigd op maandag 18 november het Alzheimer Café Roosendaal te bezoeken. Vanaf 19.00 uur verwelkomen wij u graag. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Gastspreker: Claudia van Oorschot, Psycholoog Woonzorgcentrum St. Elisabeth, Roosendaal. Thema: Slaapproblemen. Als mensen ouder worden, neemt de duur van de slaap af en kan ook de kwaliteit van de slaap verminderen. Oudere mensen worden vaker wakker en slapen minder diep. Meer dan 50% van de ouderen geeft aan slaapklachten te ervaren. Bij mensen met dementie komen slaapproblemen nog vaker voor, omdat bij dementie delen van de hersenen worden aangetast, die betrokken zijn bij slapen en het regelen van het dag-nachtritme. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in een korte slaaptijd, dwaalgedrag en rusteloosheid in de nacht én veel slapen overdag. Dit kan erg belastend zijn voor de persoon zelf, maar zeker ook voor de mensen die voor hem/haar zorgen.
Claudia gaat deze avond in op: Wat zijn slaapproblemen en wat zijn oorzaken ervan? Zijn er behandelmogelijkheden en wat kun je daarvan verwachten? Wat betekent het voor je als je slaapproblemen hebt en wat betekent het voor de omgeving? Zoals altijd zal er alle gelegenheid zijn om vragen te stellen en samen ervaringen te delen. Uiteraard worden er ook tips voor thuis gegeven.

Informatie

Het Alzheimer Café Roosendaal vindt plaats in: Centrum voor Wonen & Zorg De Brink, Melis Stokelaan 5, 4707 HP Roosendaal. Er is voldoende gelegenheid om gratis te parkeren.

Als u het Alzheimer Café wilt bezoeken, kunt u vrijblijvend langskomen. U hoeft zich vooraf niet aan te melden en de toegang is gratis.

Voor meer informatie en/of reacties: Adriënne Roks: 06-23561048, a.roks@alzheimerwb.nl[l]