De Notenkrakers (NEO).
De Notenkrakers (NEO). oganisatie GMC

NEO presteert prima op het GMC

RUCPHEN - Welgemeende complimenten aan Fanfare KNA uit Schijf voor de organisatie van de 53ste editie van het Gemeentellijk Muziek Concours (GMC).

Wat een fantastische zaterdag hebben we achter de rug! Voor alle leden van onze mooie club een bijzonder dikke proficiat voor de uitvoeringen die we hebben gegeven. Het begon in de middag met een erg leuk en enthousiast optreden van de leerling slagwerkgroep, gevolgd door een muzikaal goed verzorgd concert van onze Notenkrakers en het B-orkest. Veel bewondering uit de goed gevulde zaal in Agora, en met recht, want we mogen ons gelukkig prijzen met zo veel getalenteerde jeugd in de vereniging! Hoewel onze Butterflies dit jaar geen opreden hadden, hebben ze wel een waardevolle bijdrage geleverd door de jurering van de overige majorettes voor hun rekening te nemen, goed gedaan meiden!

Het avondprogramma werd op bijzonder muzikale wijze geopend door het A-orkest van NEO, maar kende meerdere hoogtepunten, waar de sprankelende voorstelling van onze 'grote' slagwerkgroep er zeker één van was. We hebben gedurende de hele avond (ruim vóór de uiteindelijke prijsuitreiking) al veel complimenten mogen ontvangen. Dat het uiteindelijk ook nog resulteerde in de beker voor het A-orkest als winnaar van het GMC 2019 was de spreekwoordelijke kers op de taart. Een groot compliment aan alle leden is zeker op zijn plaats maar ook bijzonder veel dank aan Corné, Sander en Rob. Zij hebben, door hun deskundige, enthousiaste en inspirerende muzikale leiding ons deze mooie successen gebracht. De speech op het biljart heeft zijn opvolging gekregen, de beker wordt bijgezet bij eerder behaalde prijzen en de volgende repetities zijn deze week alweer.

En er komen nog heel veel mooie dingen aan, Rucphen gaat nog van ons horen (NEO-140)![l]