Intocht Sint Nicolaas Schijf

SCHIJF - Op zondag 17 november is het weer zover. Sint Nicolaas en zijn Pieten komen dan ondanks de drukke tijd weer naar Schijf om de kleinsten te ontvangen. Voorafgaand aan zijn bezoek in restaurant Kir Royal is er weer een optocht door het dorp. De optocht met de fanfare van KNA en de majorettes, begint om 13.45 uur in de Zoeksestraat ter hoogte van Kir Royal, waar Sint Nicolaas aankomt en wordt verwelkomd door het Sint Nicolaas comité.

De optocht gaat daarna naar de Nieuwe Zoek, Zoeksestraat, Oud Kerkpad, Pastoor van Waesstraat, Pastoor van Eekelenstraat, De Berg, Pastoor van Loonenstraat en dan via de Sint Antoniusstraat naar Kir Royal. Daarna ontvangt de Sint alle kinderen tot en met groep 5 van de basisschool, zoals andere jaren, om hun wensen en verlangens te horen en zij krijgen een cadeautje. Sint Nicolaas heeft samen met de Fanfare KNA wel gevraagd om als ouders en kinderen mee te lopen en aan te sluiten aan de optocht door Schijf. De Sint is dan ook bereid om de kinderen die met de optocht hebben meegelopen als eerste te ontvangen. Voor de allerkleinsten is dat uiteraard niet van toepassing.
Het Sint Nicolaascomité zal hiervoor op verzoek van de Sint nummertjes verstrekken aan de ouders en de kinderen die meelopen met de optocht en aan de allerkleinsten. Dit geldt ook voor de miniretten die de Sint in de optocht hebben begeleid en als eerste door de Sint worden ontvangen. Bij aankomst van de Sint in de zaal bij Kir Royal is er de mogelijkheid om een bijdrage voor de Sint te geven in de daarvoor bestemde bussen. Met de medewerking van u allen wordt het in Schijf weer een daverend Sint Nicolaasfeest. [l]