Afbeelding
Foto: René Bruijnincx

Sinterklaas met paarden en huifkar naar Sint Willebrord

SINT WILLEBRORD - Sinterklaas kwam zaterdag in Nederland aan en op zondag al werd hij door jong en oud in Sint Willebrord verwelkomd. Niet per stoomboot, maar met paarden en huifkar arriveerde de Goedheiligman in het dorp.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Sint en zijn Zwarte Pieten werden begeleid door Fanfare De Eendracht en de Majorettes The Starshines. Dankzij de hulp van heel veel verkeersregelaars verliep de intocht feilloos.

Einddoel was Zaal 't Pleintje, waar zich heel wat ouders met hun kroost hadden verzameld.

'Gelukkig al lang geen feest meer waar kinderen bang voor zijn'

Toch bezocht Sinterklaas eerst de bewoners van Heidestede, en werd ook daar van harte welkom geheten. De intocht 'nieuwe stijl', de nieuwe organisatie had verschillende onderdelen veranderd, mocht rekenen op een uitstekende waardering van de toeschouwers langs de route.

Verwondering

Het meest opvallend bij de intocht van Sinterkaas was wel de manier waarop vooral de kinderen Sint en Pieten benaderden.

'Ook in Sint Willebrord kan nu naar hartenlust de schoen gezet worden'

"Gelukkig is het al lang geen feest meer waar kinderen bang voor zijn", vatte een moeder de sfeer van de intocht samen.

"Zwarte Pieten geven een 'high five' en de kinderen genieten van het snoepgoed dat ze krijgen".

Ook de nieuwe route die werd gevolgd en de keuze voor een ander en groter etablissement konden op begrip bij de toeschouwers en hun kroost rekenen.

Ten slotte waren ook de verkeersregelaars tevreden, die geen enkel probleem hoefden op te lossen. Ook in Sint Willebrord kan nu naar hartenlust de schoen gezet worden.

FOTO'S RENÉ BRUIJNINCX

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding