Chrisje Schrauwen (301) tijdens de Kluiskenshof 10 van AVR. FOTO JOS VAN DE REEP
Chrisje Schrauwen (301) tijdens de Kluiskenshof 10 van AVR. FOTO JOS VAN DE REEP Jos van de Reep

AVR'90 loper Chrisje Schrauwen in Zevenheuvelenloop

RUCPHEN - Wat in 1984 begon als een loop met 500 deelnemers ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van NSAV (Nederlandse Studenten Atletiek Vereniging) ’t ’Haasje is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de drukstbezochte loopevenementen in Nederland, de Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Op basis van zijn eerdere prestaties ontving Chrisje Schrauwen een uitnodiging om deel te nemen aan de 36e editie van dit mooie loopevenement en als VIP mocht hij zich omkleden in een verwarmde kleedruimte in de schouwburg en plaatsnemen in een startvak niet ver van de snelle Afrikaanse lopers. Dit alleen al maakte de deelname van Chrisje tot een ware belevenis. In de met bijna 400 deelnemers sterk bezette categorie masters 65+ moest Chrisje het opnemen tegen lopers die al eerder podiumplaatsen behaalden bij Nederlandse Kampioenschappen op de 10 km en de halve marathon. De wedstrijd over 15 km verliep uitstekend voor Chrisje. Zijn doorkomsttijd op de 10 km was 43:30 en daarna ging het nog sneller met een slotkilometer net onder de 4 minuten. Chrisje passeerde als 3e master 65+ de finish met een netto-tijd van 1:04:47. Chapeau! Chrisje vertelt trots dat hij zijn mooie resultaten mede te danken heeft aan de goede begeleiding van trainer René de Kok bij AVR’90.

Looptrainingen

Intussen wordt er al enkele maanden getraind op het nieuwe kunststof in Rucphen; een echte verademing na het lopen het versleten asfaltbaantje van voorheen. Iedereen is welkom om kennis te maken met de looptrainingen bij AVR’90. De trainingstijden zijn op maandagavond en donderdagavond vanaf 19.00 uur en op dinsdagavond vanaf 19.15 uur. Daarnaast traint de damesrecreantengroep (heren zijn ook welkom!) op donderdagochtend om half 10.[l]