Een tweetal KBO-leden op de foto met Sinterklaas en twee zwarte Pieten. FOTO THEO HAGENDOORN
Een tweetal KBO-leden op de foto met Sinterklaas en twee zwarte Pieten. FOTO THEO HAGENDOORN Theo Hagedoorn KBO Rucphen

Sinterklaas en zwarte Pieten op bezoek bij KBO Rucphen

RUCPHEN - Zaterdag 23 november heeft de KBO afdeling Rucphen haar St. Nicolaasviering in zaal ’t Trefpunt in Rucphen gehouden. Om één uur melden zich de eerste bezoekers al in de zaal, terwijl rond de klok van half twee de voorzitter Elly Konings de middag kon openen bij een geweldige opkomst van een honderdtal KBO-leden.

Vol verwachting werd er uitgekeken naar de komst van Sinterklaas en zijn pietermannen, waarbij er een heerlijk kopje koffie of thee met een St. Nicolaas traktatie werd aangeboden. Een 'muziekpiet' meldde zich al op voorhand aan, om Sinterklaas en zijn zwarte Pieten met sinterklaasliedjes te kunnen verwelkomen. Om twee uur was het moment daar. Sinterklaas vergezeld van een tweetal zwarte Pieten, maakten hun opwachting in de zaal. Onze voorzitter heette Sinterklaas en zijn zwarte Pieten hartelijk welkom bij onze KBO afdeling. Sinterklaas was zeer verrast door de grote opkomst van onze KBO-leden en vond het een eer om bij deze St. Nicolaasviering aanwezig te kunnen zijn.

Tijdens het zingen van enkele sinterklaasliedjes, nam Sinterklaas zijn 'grote boek' ter hand om enkele aanwezigen tot zich te roepen om over enkele gebeurtenissen in het afgelopen jaar te spreken en zich hierover moesten verantwoorden, wat veel hilariteit in de zaal te weeg bracht. Na een uurtje moest Sinterklaas en zijn Pieten, wegens zijn nog af te leggen bezoeken, deze gezellige middag verlaten en beloofde volgend jaar wederom naar Rucphen te komen om onze KBO afdeling te komen bezoeken.
Na het uitzwaaien met het liedje 'Dag Sinterklaasje' en een korte pauze, waarin één ieder een attentie voor thuis aangeboden kreeg, werd er nog met assistentie van een tweetal zwarte Pieten een Sinterklaas-Bingo van zes rondes gespeeld, waar mooie sinterklaaspresentjes mee te behalen waren.
Ter afsluiting van deze zeer geslaagde en gezellige St. Nicolaasviering bedankte onze voorzitter de leden voor hun grote deelname aan deze middag en bracht de aankomende 'Kerstviering' op zaterdag 21 december aanstaande onder de aandacht van de aanwezige KBO-leden, waarvan de uitnodiging bijgevoegd zal worden in het maandmagazine ONS van begin december. Rond de klok van vijf uur ging één ieder tevreden op huis aan.[l]