Nikki toont thuis trots haar medaille.
Nikki toont thuis trots haar medaille. mama

Nikki Boeren wint eerste kwalificatie wedstrijd turnen Regio Zuid

SPRUNDEL - Nikki Boeren (9) uit Sprundel en Iris van der Kloot (10) hebben afgelopen zaterdag hun eerste kwalificatie wedstrijd geturnd voor de landelijke competitie.

Nikki en Iris turnen bij Dynamo Roosendaal in de A Selectie en komen dit seizoen uit in de pupil 1 en pupil 2 N2 klasse. Deze categorieën moeten kwalificaties in de regio turnen om zich te plaatsen voor de achtste finale van de landelijke wedstrijden van de KNGU. Deze wedstrijd werd afgelopen weekend georganiseerd in het Limburgse Panningen. In de wedstrijd turnden de turnsters voor de pupillen 1 N2 in twee verschillende rondes. Nikki mocht met turnmaatje Jada uitkomen in de tweede ronde. In deze wedstrijd turnden 38 turnsters in totaal in deze categorie. Met een plaatsje bij de eerste 10 in hun ronde zouden ze verzekerd zijn van doorstroming.

Altijd spannend om zo’n eerste wedstrijd te turnen en te kijken waar je staat in de competitie, zo vroeg in het seizoen.

Nikki begon op het toestel balk. Een gelukte oefening, wat betekend dat ze op de balk gebleven zijn, een nagenoeg stabiele oefening met een mooie score van 13.300, goed voor het tweede punt op dit toestel. Het begin was gemaakt.

Op naar vloer, Nikki haar favoriete toestel. Ze zette hier een prachtige oefening neer met een heel mooi punt 13.867 pnt. Het hoogste punt van de wedstrijd, bleek later. Sprong daarna, een nette overslag en goede arabier flikflak brachten Nikki naar het vierde punt met een nette 13.550 pnt. Daarna naar brug. Hier kan Nikki een nette oefening wegzetten en dit deed ze ook deze keer weer. Een 13.600 pnt. werd het eindcijfer en dit bleek het tweede punt van de wedstrijd. Haar resultaten waren prima en in haar wedstrijd was ze zeker de betere. Nu was het eigenlijk wachten geblazen, of die turnsters uit de eerste wedstrijd het ook zo goed gedaan hadden? Maar de trainsters wisten wat daar de totaalscore was van de beste turnsters dus dit kon niet meer anders zijn. Nikki was vandaag gewoon de allerbeste van allemaal. Met meer dan twee punten verschil wist zij verdiend het goud binnen te halen.

Iris begon haar wedstrijd op het toestel sprong, de kleine Iris weet met haar powerpootjes aardig over de 1.20 mtr hoge pegases te springen en ook haar hele schroef voorover mag er zijn. Op brug turnde Iris vandaag voor het eerst haar reusjes in een officiële wedstrijd. Dit deed zij zeer goed en scoorde een mooie 14.65 Pnt. , de tweede beste score op dit toestel. Op balk weet Iris de laatste weken steeds stabieler te worden en ook deze keer bleef alles er mooi op en voerde ze haar zaakjes goed uit. Het zekere gevoel liet ze niet meer lost want ook op vloer turnde ze zich naar de tweede beste score . Allround wist nog één turnster meer te scoren dan haar maar een super verdiende tweede plaats voor haar in de Pupil 2 N2 klasse.

Een prachtig resultaat voor hen beiden bij de eerste echte wedstrijd in deze klasse. Heel goede gedaan, proficiat en op naar de volgende kwalificatie![l]