Enkele KBO-ers gespot in Monschau. FOTO CEES COPPENS
Enkele KBO-ers gespot in Monschau. FOTO CEES COPPENS Cees Coppens

Kerstreis KBO-Kring Rucphen naar Monschau

RUCPHEN - Op zaterdagochtend 7 december vertrekt in alle vroegte een bus, met een aantal KBO leden uit Zegge, om een gezellige dag door te brengen in kerstsferen. Voordat de reis echt kan beginnen rijden we eerst langs Rucphen, Schijf, Sprundel en St Willebrord om ook daar de KBO leden op te halen die willen gaan genieten van een leuke dag.

Met twee volle bussen, bestuurd door zeer deskundige chauffeurs, vertrekken we richting Monschau. De reis verloopt voorspoedig en het weer is ons goed gezind. Het is in ieder geval droog. voordat we er erg in hebben, zijn we al bij de eerste stop in het prachtige 'witte dorp' Thorn. Het vervolg van de reis gaat door een prachtig glooiend landschap. Na ruim een uur komen we aan bij het prachtige Monschau. De bus kan niet helemaal in het dorp komen, maar de shuttlebus brengt ons tot aan de voet van het idyllische stadje. Zodra we daar zijn is het kerstgevoel daar. Dit prachtige, lieflijke stadje, is een waar kerstdecor. De kraampjes met de gluhwein en de bockworsten werken verhogend aan de kerstsfeer. Daarbij zijn er tal van kraampjes met allerlei kerstattributen. De kerk is prachtig versierd, er is een kerstmarkt binnen georganiseerd en de glasblazerij is ook een zeker een bezoekje waard. Voor iedereen is er dus wat te vinden. Dat blijkt ook zo want terug richting huis worden de ervaringen uitgewisseld. Iedereen heeft heerlijk genoten van de onderdompeling in kerstsfeer.

Op de terugreis gaan we weer via Thorn om daar te genieten van een smaakvol diner. Met een volle buik en een heel ontspannen gevoel gaat iedereen tevreden naar huis.

De opmerking: “Wat heerlijk om op een andere manier eens contact te hebben met elkaar, in plaats van een vluchtig hallo in de winkel of op straat, is de moeite waard en werkt verbindend”. Een hele waardevolle aanvulling op deze prachtige dag. Dit zou echter niet mogelijk zijn geweest als deze reis niet zo voortreffelijk was georganiseerd. Complimenten aan de organisatie en van harte dank je wel.[l]