Vrijwilligers gezocht voor op de duofiets

SPRUNDEL - Medewerkers van het St. Janshof zagen al jaren regelmatig een duofiets rijden. Dan dachten ze: "Wat zou zo’n fiets toch een verrijking zijn, voor ons dorp en voor de Sprundelse bewoners die niet meer zelfstandig kunnen fietsen". Half dit jaar vonden ze het tijd om met het St. Janshof in actie te komen.

Tijdens de braderie, eind juni, begonnen ze een inzamelactie. Die leverde toen al direct een heel mooi bedrag op, maar natuurlijk lang niet genoeg. De tijdens de braderie getoonde betrokkenheid vormde wel een geweldige stimulans. "We wilden nu onze droom echt waarmaken. Samen met Hart voor Sprundel en Dorpswerk Sprundel zijn we gaan denken in mogelijkheden", vertelt Elly van Mechelen. Er kwamen donaties en ook veel steun van ondernemers. En, ondanks dat men bij het St. Janshof nog volop bezig is met voorbereidingen, kan Elly al verklappen dat de duofiets er komend voorjaar zal zijn.

Vrijwilligers gezocht

Om er mee door het dorp te fietsen zijn echter nog een aantal enthousiaste vrijwilligers nodig. Is fietsen jouw hobby en vind je het leuk om iets bij te dagen aan het welzijn van de ouderen in Sprundel, neem dan contact op met Elly van Mechelen, e-mail: elly.van.mechelen@groenhuysen.nl.[l]