Kerstconcert NEO wordt wederom speciaal

RUCPHEN - NEO bereidt zich voor op de laatste activiteiten van 2019. Veel tijd om uit te rusten na de feestdagen is er niet, want in 2020 wordt het 140-jarig jubileum gevierd.

Dat jubileumjaar begint op zondag 19 januari met ‘De 140ste van NEO’. Een feestelijke aftrap van het jubileum van NEO, met afwisselende muziek door verschillende ensembles en volop gelegenheid om terug te blikken op 140 jaar NEO, herinneringen op te halen bij oude beelden en archiefstukken en natuurlijk om bij te praten met leden, oud-leden en andere aanwezigen.

Kerstconcert NEO

We kunnen het met recht een traditie noemen die ergens in het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw is ontstaan, het NEO Kerstconcert op tweede Kerstdag (26 december). Een mooi en gezellig uitje voor de hele familie met gratis entree en gratis koffie voor aanvang van het concert. Bij het ontstaan van deze mooie traditie was de muziekkeuze en opzet van het concert erg traditioneel met kerstliedjes en een optreden per muziekgroep van NEO. Dat is inmiddels echt anders geworden en uitgegroeid tot een vorm van totaaltheater. Meerdere geledingen van de vereniging dragen hier aan bij en alle losse onderdelen worden samengesmeed tot één groot Kerstspel. De basis is en blijft natuurlijk het Kerstverhaal.

Het thema voor dit jaar is 'Planken Voor Een Stal'. De stal is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met het Kerstverhaal en de planken symboliseren de fantastische samenwerking tussen de verschillende onderdelen van onze vereniging. Het wordt een mooie mix van Kerstliedjes en andere muziekstukken die passen bij dit eeuwenoude verhaal en die het karakter van de kerstgedachte moeten uitdragen. Als harmonie willen we een vereniging zijn die dicht bij de mensen staat en iets bijdraagt aan de cultuur in ons mooie dorp. Dat gaat ons ook dit jaar zeker weer lukken. Aan ons zal het in ieder geval niet liggen. Komen jullie ook? Het wordt prachtig! Jaarlijkse Kerstconcert muziekvereniging Nederland en Oranje, op tweede Kerstdag om 11.00 uur in Agora.[l]