Een wagen uit de Kerstparade 2018. FOTO JASPER VAN DIJK
Een wagen uit de Kerstparade 2018. FOTO JASPER VAN DIJK Jasper van Dijk

Voortekenen Kerstparade 2019 veelbelovend

SPRUNDEL - Een kleurrijke stoet, met veel licht en lichtjes gaat weer door de straten trekken. Op zaterdag 21 december is de dertiende Kerstparade. Het geesteskind van wijlen Ad Boumeester leeft en is ieder jaar nog gegroeid.

Ook nu druppelen de inschrijvingen van groepen en individuen, van alle leeftijden, weer gestaag binnen. Het belooft opnieuw een kleurrijke stoet te worden met veel licht en lichtjes. Versierde fietsen en skelters tot grote wagens en dansende groepen komen die avond om 18.45 uur in beweging. Aan de bewoners van Hertogstraat, St. Janstraat, Hofstraat, Thornerstraat en Fatimastraat wordt gevraagd om in die straten, waarlangs de parade trekt, voor extra kerstsfeer te zorgen. Traditiegetrouw zal het Kloosterplein de uitstraling krijgen van een feeëriek Kerstparadeplein. Vanaf 18.00 uur zijn daar kraampjes met allerlei ‘winters lekkers’ geopend en is er te genieten van muzikale optredens.

Het buitengebeuren sluit omstreeks 21.00 uur met een sterretjesregen, waarbij Ad Boumeester wordt herdacht. Daarna kan men in De Trapkes terecht voor een gezellig samenzijn in kerstsfeer. De organisatie van Kerstparade 2019 is in handen van een commissie die vanuit de Verenigingsraad is gevormd en die bestaat uit Nicojan Lazeroms, Willem Verwijmeren, Sabine Pirard en Jac van Trijp. Iedereen die mee wil doen aan de parade, of de organisatie wil helpen, kan zich melden via mailadres jacvantrijp@kpnmail.nl.[l]