Chrisje Schrauwen tijdens de Spadocross. FOTO PAUL VAN DONGEN
Chrisje Schrauwen tijdens de Spadocross. FOTO PAUL VAN DONGEN Paul van Dongen

AVR'90 in Spadocross

RUCPHEN - Alhoewel er veel regen voorspeld werd, startten ongeveer 110 lopers afgelopen zondag rond 1 uur onder uitstekende omstandigheden voor de verschillende afstanden in de Spadocross in Bergen op Zoom.

In plaats van de voorspelde regen verscheen er zelfs een waterig zonnetje. Dat maakte het gevariƫerde crossparcours overigens niet minder zwaar. Vooral het grote gedeelte met los zand deed een beroep op de conditie/het uithoudingsvermogen van de deelnemers. In de categorie senioren was opnieuw Rolino Dircken van de partij. Net als bij de Diomedoncross liet Rolino een goede indruk na. In de goed bezette categorie heren senioren werd Rolino 13e, met een tijd van 41:49 voor ruim 10 km. De heren 65+ mochten na 5 i.p.v. 6 rondjes door het Lievensbergbos finishen. Chrisje Schrauwen was ook in deze, voor hem, thuiswedstrijd met een tijd van 39:49 weer de snelste master 65+. In de laatste rechte stukken liet hij zien dat hij allerminst tot het uiterste was gegaan. Met deze prestatie toont Chrisje nog maar eens, dat hij niet voor niets genomineerd is voor de titel Seniorsporter van het jaar van de gemeente Bergen op Zoom. Aanstaande zaterdag, 13 december, worden de prijzen van het sportgala tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Theater De Maagd bekendgemaakt.

Programma

De volgende ARWB-cross is de Pagnevaartcross op zondag 5 januari 2020. Voor informatie zie www.avo83.nl Maar eerst is er nog de alom bekende Sprundelse kerstcross. Dit jaar wordt deze cross, die alom bekend staat om zijn gezellige sfeer, op het terrein aan de Noodstraat al voor de 55e keer georganiseerd.[l]