Officiƫle opening sssstttt/lokaal. FOTO ANITA TAK
Officiƫle opening sssstttt/lokaal. FOTO ANITA TAK Anita Tak

St. Martinusschool opent haar sssstttt-lokaal

RUCPHEN - We zijn ontzettend trots en blij dat we vandaag het ssstttt-lokaal hebben geopend! We gunnen het onze kinderen zo dat ze nu de gelegenheid hebben zich even terug te trekken om tot rust te komen. Soms raken de hoofdjes propvol en is het nodig die leeg te maken. Je kunt je namelijk niet concentreren als je hoofd vol met gedachten zit. Om nieuwe dingen te kunnen leren moet je je rustig voelen en aandachtig kunnen zijn.

In het sssstttt-lokaal op de St. Martinusschool zijn er puzzels, stiften, kleurpotloden, papier, stripboeken, mp4-spelers met muziek, een groot knuffelbeest en een zachte mat waarop je met duplo of lego kunt spelen. Ook staan er tafeltjes met concentratieschermen zodat je van niemand last hoeft te hebben, stel dat je met meerdere kinderen tegelijk de rust zoekt. Er staat zelfs een bankje waarop je uit kunt rusten en een lekkere schommelstoel. Genoeg te doen en voor elk wat wils om tot rust te komen.

De komende week brengen alle klassen van de St. Martinusschool met de juf of meneer een bezoekje aan het sssstttt- lokaal en worden de spelregels uitgelegd. In het sssstttt-lokaal wordt ook de lunch gebruikt door kinderen die het in de klas te druk vinden. We hopen plezier te hebben van dit geweldige lokaal.[l]

Het sssstttt/lokaal. FOTO ANITA TAK