Aandachtig luisteren de Zegse KBO-ers naar de Ierse zeemansliederen van de Chanteymen. FOTO CEES COPPENS
Aandachtig luisteren de Zegse KBO-ers naar de Ierse zeemansliederen van de Chanteymen. FOTO CEES COPPENS Cees Coppens

Sfeervolle Kerstviering KBO Zegge

ZEGGE - Met een woord en gebedsdienst voorgegaan door diaken Jan van Steenoven werd de jaarlijkse KBO Kerstviering geopend in de Nieuwenbergh. Lector Stien Mol en Marco Buijs, de organist van het gemengd zangkoor, zorgde samen met de zangers voor een sfeervolle dienst.

Het Nieuwenbergh team, in samenwerking met Wil Haadsma van het bestuur, zorgde voor een prima koud en warm buffet. Het zag niet alleen goed uit maar het smaakte iedereen voortreffelijk. Terwijl de buikjes zich vulden werd er gezellig bijgepraat.

Ondertussen namen de 18 zangers van shantykoor Chanteymen uit Roosendaal o.l.v. dirigente Jakobijn Wallis plaats op het podium. Dit shanty koor bestaat sinds oktober 2015 en zij hebben een uitgebreid repertoire dat bestaat uit zeemansliederen in diverse talen en Ierse Folksongs. Na enkele kerstliederen gezongen te hebben zongen de mannen , met hun prachtige zware stemmen, begeleid door een fluitiste, gitarist en een trom hun zeemansliederen, met vooraf een verhaal over het lied door een van de zangers . “Als je je ogen sluit zit je in een pub in Ierland we missen alleen nog de whisky”, werd er lachend opgemerkt vanuit het publiek.

Na de pauze werd er flink meegezongen door de ruim 85 KBO leden en dan is de middag zo weer voorbij. Een daverend applaus voor deze mannen en muzikale begeleiding, het was geweldig.

Helmi, de voorzitter, dankte namens het bestuur alle vrijwilligers die de activiteiten begeleiden en de redactie die elke maand weer zorgt voor een KaaBeeOotje en in het bijzonder het KBO Meezingkoor o.l.v. Els Vos. Zij hebben het afgelopen jaar veel opgetreden: bij het 10.jarig bestaan KBOZ concert, de viering 75 jaar Zegge bevrijd tijdens Winterfair en Kerstmarkt en nog veel meer. Zij zingen de sterren van de hemel. Chapeau zangers van het KBOZ koor voor jullie optredens het afgelopen jaar.[l]