Sfeervolle kerstviering bij KBO Schijf

SCHIJF - Op woensdag 18 december werd door de KBO St. Martinus Schijf de jaarlijkse kerstviering gehouden in “D’n Hoge Dries“ te Schijf. Er waren 106 KBO-leden aanwezig.

Om 11 uur heet Kees Gijzen, voorzitter van de KBO, namens het gehele bestuur, iedereen van harte welkom. Kees is verheugd dat het aantal leden bij de KBO constant blijft. Ook deed hij een oproep om met kerst de zieken en alleenstaanden te bezoeken. Lizet en Jac Martens organiseren dit. Hierna was er een Eucharistieviering met Pastoor van Geel als voorganger. Op het altaartje stonden drie adventskaarsjes te branden en de vierde werd ontstoken en ook de KBO kaars. De kern van de overweging was dat we het geloof levendig moeten houden en dat we samen moeten delen, we hebben elkaar immers nodig. Het Gemengd Koor uit Schijf zong tijdens de Eucharistieviering mooie kerstliederen. Ze werden muzikaal ondersteund door Dien van Gastel die het koor begeleide op haar Keyboard. Tot slot gaf Pastoor van Geel ons een mooie kerstboodschap mee: “Blijf niet staren op wat vroeger was, maar ga meer in het nu. Probeer vrede en bevrijding te vinden”. Na de Zegen las Betsy nog een mooi gedicht voor over Een Bloem.

Muziek
Hierna schoven we aan de lange tafels aan die mooi versierd waren door de KBO-bestuursleden. Er was heerlijke groetesoep, gemaakt door Cor van Kalmthout en Lizet Kustermans. Ook het brood, krentenbrood en mini-kerststolletjes smaakten goed. Van 14.00 tot 16.00 uur werd de middag muzikaal opgeluisterd met kerst- en Nederlandstalige liederen door My Generation uit Sprundel. Een nu 4-jaar bestaand amusementsorkest bestaande uit 12 muzikanten: 5 zangeressen, 5 gitaristen, een slagwerker en een toetsenist. Als afsluiting werd We wish you a Merry Christmas gezongen. Kees Gijzen bedankt My Generation voor hun muzikale optreden en bedankte de bestuursleden van de KBO, en het Steunpunt voor het mede-organiseren van deze kerstviering. Speciaal bedankte hij alle aanwezig leden, want zonder hen kunnen we geen gezellig samenzijn beleven.
Tot slot kregen alle dames een rode roos mee naar huis. Deze verwees naar het gedicht Een Bloem, voorgelezen aan het eind van de Eucharistieviering. Iedereen ging voldaan en vredig naar huis, en tot 9 januari op de Nieuwjaarsbingo die is om 13.30 uur. [l]