Afbeelding
Foto: Pixabay

Nieuwjaarsbijeenkomst voorbij; nu weer aan de slag!

Na de kerstborrel aan het eind van het vorige jaar, trakteert de werkgever je in het nieuwe jaar wellicht ook op een nieuwjaarsborrel. Soms gebeurt dat in het bijzijn van de partners van de werknemer.

Mocht er niet direct sprake zijn van een borrel, dan noemen we het hier voor het gemak even een nieuwjaarsbijeenkomst. Hoe dan ook, zo'n bijeenkomst kun je op vele manieren laten plaatsvinden. Maar meestal wel met daaraan toegevoegd (of eigenlijk daaraan voorafgaand) een terugblik op het voorbije jaar door je werkgever. Hoe waren de cijfers? Is de omzet gedaald of gestegen? Heeft het jaar eigenlijk wel aan de verwachtingen voldaan? Kortom: hoe staat je bedrijf er voor?

Doelstellingen

De bijeenkomst is uiteraard ook een mooie gelegenheid voor de werkgever om vooruit te kijken. Wat zijn de plannen voor het nieuwe jaar? Welke doelstellingen heeft het bedrijf? Wat wordt er van het personeel verwacht?

Accu

De nieuwjaarsbijeenkomst betekent in de praktijk feitelijk de start van het nieuwe werkjaar. Na het kerstreces en de - in de meeste bedrijven - relatief rustige eerste week van het jaar, is de accu weer volledig opgeladen om er weer flink tegenaan te gaan in een poging de geuite doelstellingen door je werkgever te behalen. Met andere woorden: aan de slag![l] FOTO PIXABAY