De winkel van Kringloopwinkel OverThollig.
De winkel van Kringloopwinkel OverThollig. Foto:

BTW en Kringloopwinkel OverThollig

THOLEN - Kringloopwinkel OverThollig is een stichting. Het is een organisatie zonder winstoogmerk. Doordat de goederen opnieuw worden gebruikt wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Hergebruik van goederen wordt op allerlei manieren gepromoot. Echter het BTW tarief op de verkoop van 2e hands goederen is 21%. Iets om over na te denken: over alle goederen is al BTW afgedragen toen het product nieuw werd aangeschaft. Wij als kringloopwinkel, zonder enige vorm van subsidie, dragen al verschillende jaren van elke ontvangen euro 21 eurocent af. Bij navraag bij de belastingdienst is afschaffen van deze regel helaas niet mogelijk in verband met de Europese regels over omzetbelasting. We hopen dat in de toekomst het lagere tarief van 9% gehanteerd kan worden. Wenselijker zou zijn dat wanneer een kringloopwinkel geen winstoogmerk als doel heeft het BTW tarief voor deze winkels wordt afgeschaft.

Acties

Elke maand zijn er acties. In de maand januari wordt 25% korting gegeven op winterartikelen en op de winterkleding, schoenen en accessoires.

Openingstijden januari

Elke woensdag van 09.00 tot 11.30 uur

Elke donderdag van 13.30 tot 15.30 uur

Elke vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur

Zaterdag 26 januari is de winkel open van 09.30 tot 15.30 uur.

Voor informatie en aanbieding van goederen kan contact opgenomen worden met 06-25308234.
Graag tot ziens in onze winkel aan de Postweg 3c, Tholen.
www.kringloopwinkeltholen.nl [l]