Afbeelding
Foto: Pixabay

Communicatiemiddelen maken thuiswerken simpeler

Vorst, sneeuw, ijzel, gladde en onbegaanbare wegen. Tot dusver viel het allemaal wel mee deze winter. Maar wat niet is kan nog komen natuurlijk. We kregen er de afgelopen dagen al een vleugje van mee.

Vooral winterse omstandigheden in de vroege ochtend en avondspits kunnen voor de nodige problemen zorgen. Sinds enige jaren is bij de verkeersinformatie op de radio dan ook vaak als extra mededeling te horen: 'Geadviseerd wordt om niet de weg op te gaan en eventueel thuis te werken.'

Contact

Nu is niet elke baan geschikt om thuis uit te voeren, maar bijvoorbeeld voor personen met een kantoorbaan over het algemeen dan weer wel. En laten we eerlijk zijn: voor mensen met weinig tot geen klantcontact die de hele dag achter een toetsenbord en een computer zitten, is thuiswerken vandaag goed te doen.

Communicatie

Waar ruim dertig jaar geleden de vaste telefoon zowat het enige communicatiemiddel was, is dat tegenwoordig op vele manieren mogelijk: met e-mail, de app, Messenger, Slack enzovoorts zijn de lijntjes heel erg kort. Niet alleen met je collega's, maar ook met je leidinggevende.

Overigens geldt eventueel thuiswerken natuurlijk niet alleen voor de werknemer, maar net zo goed voor de werkgever.[l] FOTO PIXABAY