Wit geeft mat in drie zetten
Wit geeft mat in drie zetten Bergen op Zoomse Schaakvereniging

BSV weer actief in diverse schaakcompetities

BERGEN OP ZOOM - De laatste twee weken is er weer volop geschaakt in Bergen op Zoom. Leden van BSV streden om het Open Bergs schaakkampioenschap, in de Rapidcompetitie, en in de Brabantse Beker.

Open Bergs

In het Open Bergs schaakkampioenschap is op 11 januari weer een aantal partijen gespeeld. In groep A won in Martin de Smit van Bart van Kasteren, Angelique Osinga versloeg Henry Groenveld, en Oliver de Hert won van Ton van Vliet. Na 4 ronden gaat Martin de Smit aan kop in de strijd om het clubkampioenschap.

In finalegroep B1 speelden Jan Haverhoek en Robert Kunst remise, terwijl Hamid Hussain won van Alexander van ‘t Hoff. Na 5 ronden staat Robert Kunst op de eerste plaats in deze groep.

In groep B2 won Pieter-Jan Demmers van Ton Hertogs, en Wesley Hopmans won van Piet Bruys. Na 5 ronden leidt Wesley Hopmans deze groep.

Rapidtoernooi

Vrijdag 18 januari speelde BSV de tweede voorronde van het interne Rapidkampioenschap. Tijdens een voorronde worden 5 ronden gespeeld met per partij 20 minuten bedenktijd per persoon. Angelique Osinga en André van der Graaf wonnen elk 4 van hun 5 partijen, en wonnen daarmee deze voorronde. Daarmee plaatsen ze zich voor de finale, en voegen zich bij Piet Bruys, die de eerste voorronde won.

Brabantse Beker

De Noord-Brabantse Schaakbond organiseert een knock-outcompetitie voor viertallen, de NBSB-Beker. Op 14 januari speelde BSV in Roosendaal tegen het bekerteam van RSG. BSV werd uitgeschakeld met het kleinst mogelijke verschil. Oliver de Hert won zijn partij, Bas van de Putte speelde remise; Martin de Smit en Henry Groenveld verloren hun partij. Door dit verlies is BSV uitgeschakeld.

Schaakstelling

Vorige keer was de stelling: Wit: Kh2, Dd1, Td7, Th1, Lf1, Pe2, pionnen d4, e5, f4, g4, h3. Zwart: Kg8, Dh4, Ta3, Tf8, Pg6, pionnen d5, e6, g7, h7. Zwart wint met 1... Df2+ 2. Lg2 Txh3+ 3. Kxh3 Dh4 mat.

In de nieuwe stelling geeft wit mat in 3 zetten. [l]