Afbeelding
Foto:

Zingen op de werkvloer ontstresst

Ben jij een zanger of zangeres? Zing jij 's morgens onder de douche al de hits van Queen, U2 of Coldplay? Of ben je meer van het genre John de Bever, Frans Duijts en Django Wagner? Maakt niet uit, zingen is prima!

Oké, het wordt wat minder als dat gezang zo vals is als een kraai. Maar onthoud dan maar dat bijvoorbeeld een Madonna ook niet helemaal vlekkeloos zingt. En kijk wat er van haar geworden is!

Betere band

Vals of opmerkelijk zuiver, zingen met collega's op de werkvloer is ook ergens goed voor. Dat bleek onlangs uit de resultaten die werden gepresenteerd op een bijeenkomst van The British Psychological Society. De Britse onderzoekers hebben ontdekt dat samen een liedje zingen met je collega's op het werk niet alleen de werkstress vermindert, maar ook voor een betere band tussen werknemers zorgt. Vooral op een drukke dag kan het zingen van een gezamenlijk liedje juist even voor die nodige ontspanning zorgen.

Carrière

En laten we eerlijk zijn: het zal niet de eerste keer zijn dat op de werkvloer wordt ontdekt dat een van je collega's eigenlijk een heel fijne stem heeft. Misschien zit er nog wel een zangcarrière voor je in en sta je, gestimuleerd door je collega's, binnenkort wel op het podium bij een of andere talentenjacht. Dus s(w)ing it out baby![l]FOTO SHUTTERSTOCK