Dammers Tholen/Flipland verliezen van Middelburg

THOLEN - In de hoofdklasse van de Zeeuwse club competitie was Middelburg veel te sterk voor de Thoolse en Fliplandse dammers.

Op bord 1 verloor Art Slager helaas al snel zijn partij door een blunder tegen Daaf Kasse. Ron Jongejan won zijn partij maar zijn DSVF clubgenoten Han van de Velde en Gerben van de Velde leden beide een nederlaag. De Thoolse dammers in het team behaalden gelukkig wel wat punten, zo won Cees Droogers en speelden M. van Zielst en A. Jousemaker remise tegen hun opponenten, op bord 8 kwam Simon Schot zeer slecht uit de start blokken en stond na enige zetten al voor een hopeloze strijd. Einduitslag 10-06 in het voordeel van Middelburg.

Onderlinge club competitie

In de onderlinge club competitie van DSVF werd fanatiek gestreden om de punten, zo moest mede koploper Han van der Velde, Nico Flikweert remise toestaan, en behaalde G.J. van de Velde tegen Jan Roggeveen zijn tweede wedstrijdpunt. De andere koploper A. Slager kwam tegen Gerben van de Velde ook tot een puntendeling. Wel won Aart van Willem Drenth na een lang gelijk opgaande strijd waar beide spelers tot het uiterste gingen in een ingewikkeld eindspel, door een plakker wist Aart iets eerder dam te halen dan Willem en stonden zijn schijven beter terwijl de schijven van Willem aan alle kanten gevaar liepen, dit gaf uiteindelijk de doorslag in het eindspel te gunste van Aart. G.J. van de Velde speelde een sterke partij tegen Han van der Velde doch kon een nederlaag niet ontlopen. Gerben van de Velde won van Jan Roggeveen. [l]