Afbeelding
Foto: Frits Simons

Anita Schoonheidssalon al 25 jaar een begrip in de regio

OUD-VOSSEMEER – Anita Hommel oefent haar beroep nog steeds met veel plezier uit. Ze is schoonheidsspecialiste en verzorgt tegelijk pedicure. Ze beheert een winkel in schoonheidsartikelen en geeft behandelingen. Binnenkort start ze met orthomoleculaire schoonheidsbehandelingen.

DOOR FRITS SIMONS

Als meisje wilde Anita graag kapster worden. Dat kwam er niet van maar ze begon wel een opleiding in Goes te volgen voor schoonheidsspecialiste en pedicure. Ze heeft er nooit spijt van gehad en gaat nog iedere dag met veel plezier naar haar werk.

De beginjaren

Anita begon in 1994 met een schoonheidssalon in de Dr. Renesstraat in Oud-Vossemeer bij haar woning. De in Oud-Vossemeer geboren en getogen schoonheidsspecialiste werd al snel een begrip in haar woonplaats maar later ook in de hele regio tot in West-Brabant toe. Anita: “Toen ik begon, waren hier al twee pedicures namelijk Annie Hommel en Toos Istha. Ik begon klein maar de clientèle groeide geleidelijk. De anderen stopten ermee en vooral van Annie nam ik klanten over. In 2002 begon ik hier aan de Molenstraat 26. Het mooiste was dat ik bijna niet hoefde te adverteren. De zaak groeide door mond-op-mond reclame."

Techniek

In die 25 jaren is vooral de techniek van de behandelingen veranderd. Er kwam steeds meer geavanceerde apparatuur waardoor ook de behandelingen steeds beter konden worden uitgevoerd. Al die jaren is Anita haar werk alleen blijven doen. Ze is perfectionistisch en toen ze begon, adviseerde een ervaren collega haar om het vooral aan haarzelf te houden. Dat heeft ze goed in haar oren geknoopt. Het zijn niet alleen de schoonheidsbehandelingen, de lichaamsmassages en de pedicure maar ook de winkel, de inkoop, het schoonmaken, de administratie, het volgen van cursussen en het bijhouden van vakliteratuur die Anita's aandacht vragen.

Dankbaar beroep

Het mooiste van haar beroep vindt Anita haar tevreden klanten. Ze wil dan ook altijd graag klantgericht werken. Niets is mooier dan dat mensen met zere voeten binnenkomen en ze gaan weer huppelend weg. En de dankbaarheid is ook altijd te merken bij de andere behandelingen. Het gaat van moeder op dochter. Ze heeft dan intussen ook zoveel klanten dat er een wachtlijst is maar iedereen blijft altijd hartelijk welkom. Extra service geeft Anita voor goede klanten die niet meer mobiel zijn. Die gaat ze zelf halen met haar auto. Ook bij pedicure heeft ze specialiteiten namelijk reumatische, oncologische en diabetische voetverzorging naast de cosmetische.

Toekomstplannen

Anita gaat altijd met haar tijd mee. Onlangs rondde ze een opleiding orthomoleculaire schoonheidsbehandeling af. “Die ga ik natuurlijk toepassen. Het houdt in dat er niet alleen aandacht is voor de buitenkant van de huid maar ook voor de binnenkant om de huidverzorging zo te kunnen optimaliseren. Zo begeleid ik de mensen met huidproblematiek en adviseer ze over voeding, supplementen, lifestyle en huidverzorging voor thuis in combinatie met behandelingen om zo huidproblematiek op te kunnen lossen. Onder andere acné, psoriasis en rosacea kunnen zo nog beter aangepakt worden.” Om een schoonheidssalon te beheren, is veel vakkennis nodig en moet je goed met mensen om kunnen gaan. Anita ondergaat ook regelmatig zelf behandelingen bij haar collega’s en die komen ook bij haar. “Zo kun je veel van elkaar leren,” geeft ze aan. Al haar klanten krijgen een leuk en passend cadeautje voor het jubileum.