'De dag door met dementie' thema bij Alzheimercafé Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Het eerstvolgende Alzheimercafé vindt plaats op maandag 25 februari in Woonzorgcentrum "Het Nieuwe ABG", Van Dedemstraat 13. Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur. Gastspreker Carina Veraart, werkzaam als sociaalpsychiatrisch verpleegkundige bij TanteLouise, komt praten over het onderwerp "De dag door met dementie". Er is voldoende parkeergelegenheid aan zowel voor- als achterzijde, achter de slagboom.

“De dag door met dementie” is de titel van een helder handboek voor mensen met dementie en hun naasten, geschreven door Anneke van der Plaats en Dick Kits. Het begint met het citaat “ik wil alles wel, maar alles wil mij niet” van Sita, 89 jaar oud, met de ziekte van Alzheimer. Het is een veelzeggend citaat, maar wat bedoelt iemand daar mee? Wat is de echte boodschap die er achter zit?

Deze avond gaan we in op wat dementie kan betekenen in het dagelijks leven. Want wat gebeurt er met je als je niet alleen vergeet, maar ook niet goed meer kunt nadenken en het kiezen lastiger wordt? Wat moet je dan nog en hoe kun je iemand helpen die dit meemaakt? Carina zal aan de hand van dit boek en mede door haar ruime praktijkervaring, het één en ander vertellen en samen met de bezoekers in gesprek gaan. Daarbij krijgen zij ook waar mogelijk praktische tips en adviezen over hoe thuis op een prettige en ontspannen omgegaan kan blijven worden. Natuurlijk kunnen ook de bezoekers elkaar informeren.

De komende maanden staan op de agenda van het café: op 25 maart 'Jongere mensen met dementie', op 29 april 'Persoonsveranderingen' en op 27 mei 'Eigen regie'.

Meer informatie: Raymond v. Oosterbos (coördinator), tel. 06-21971470, raymond.van.oosterbos@alzheimerwb.nl.

Er is ook een informatiestand aanwezig van Alzheimer Nederland, met informatie over de verschillende vormen van dementie, tips over omgang en bejegening enz. [l]