De wethouder wil het viaduct in ieder geval behouden
De wethouder wil het viaduct in ieder geval behouden Foto: Google Maps

Ovale rotonde moet zorgen voor betere
ontsluiting bedrijventerrein Welgelegen

THOLEN - Er komt een betere ontsluiting voor bedrijventerrein Welgelegen in Tholen. Onlangs maakte gedeputeerde Harry van der Maas al bekend dat de rondweg aan de zuidkant van Oud-Vossemeer verder onderzocht gaat worden, maar ook de bereikbaarheid van Welgelegen en Tholen-stad wordt verbeterd.

DOOR REMKO VERMUNT

"De afgelopen jaren is regelmatig overleg geweest met inwoners van Tholen, ondernemers en andere belanghebbenden. Zij konden aangeven welke plannen volgens hen de hoogste prioriteit hadden." Daarbij wilden bewoners als eerste de problemen in Oud-Vossemeer aanpakken; ondernemers en gemeente vonden het daarnaast van belang om de bereikbaarheid van Welgelegen en Tholen-stad te verbeteren. "Beide punten worden nu opgepakt."

Ovale rotonde

De behoefte aan een goede ontsluiting van bedrijventerrein Welgelegen is groot, toch zeker met het oog op de aankomende uitbreidingen. "De gemeente Tholen ontwikkelt daarom een plan om de ontsluiting van het bedrijventerrein te verbeteren." Het idee is om een nieuwe ovonde aan te leggen op de N286. Een ovonde is een soort ovale rotonde die veiliger zou zijn dan originele rotondes. "Je wil niet te veel snelheid uit zo'n tachtig kilometerweg halen", stelt wethouder Jan Harmsen. Vanaf deze ovonde moet een nieuwe weg komen naar het bedrijventerrein. "Deze weg wordt flexibel ontworpen zodat deze in een later stadium onderdeel kan zijn van de hoofdwegenstructuur." Hoe dat alles er precies uit moet komen te zien is nog niet duidelijk. "Ik wil het viaduct van de Molenvlietsedijk wel overeind houden, dus ik ga de mensen uitdagen om daar iets voor te verzinnen", stelde wethouder Jan Harmsen afgelopen week.

'Je wil niet te veel
snelheid uit zo'n
80 kilometerweg halen'

Molenvliet

Met deze plannen wordt niet alleen het bedrijventerrein optimaal bereikbaar, het zorgt ook voor een impuls aan de doorstroming en verkeersveiligheid bij Tholen-stad. "Met een nieuwe aansluiting verwachten we minder opstoppingen richting Thoolse brug. Daarmee wordt Tholen-stad beter bereikbaar, waarbij ook aan een goede fietsverbinding tussen de kern en het bedrijventerrein wordt gedacht." Volgens wethouder Peter Hoek is het ook een mooie aanvulling op de wijk Molenvliet waar de komende tijd zo'n vierhonderd woningen gebouwd gaan worden. "Zij kunnen straks zo de stad uit." [l]