Filmvertoning 'Down to earth'

SCHERPENISSE - Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving reisden bedrijfseconoom Rolf Winters en zijn vrouw Renata Heinen met hun drie kinderen over de hele wereld om te spreken met stamhoofden, oude wijzen en Earth Keepers, beschermers van onze natuur.

De moderne mens lijkt uit het oog te verliezen hoe belangrijk onze aarde is. De film brengt in beeld hoe wijzen uit diverse landen omgaan met de aarde en hoe ze haar proberen te beschermen.

Reis

Rolf en Renata begonnen aan een reis die vijf jaar zou duren en hen op zes continenten bracht. Ze vertrokken in 2004. De kinderen waren toen 6, 3 en 1. Eerst woonden ze in de bossen van Upper Michigan. Daar ontmoetten ze Nowaten, een zeer wijze man. Ze beseften dat er mensen als Nowaten over de hele wereld leven en ze voelden een roeping om naar mensen zoals Nowaten te zoeken. Toen de kinderen 10, 7 en 6 jaar oud waren vertrokken ze naar de Kalahari-woestijn, de Amazone, de jungles van India en de Australische Outback. De reis was meer dan een fascinerend avontuur. De herinneringen, vriendschappen en de lessen die de reis hen bracht zijn voor altijd!

Informatie

De filmvertoning vindt plaats op woensdag 27 maart om 18.30 of 19.30 uur in de Kunstkamer, Laban Deurloostraat 28, Scherpenisse. Voor de liefhebbers (tegen betaling) is er soep vooraf. Aanmelden uiterlijk 20 maart bij Adri Vroegop (tel. 0166-662873, mail: a.vroegop@planet.nl). [l]