Drieduizend euro subsidie voor editie Women in Rock

THOLEN - Na zeven jaar van afwezigheid wordt op 5 oktober 2019 een nieuwe editie georganiseerd van het Women in Rock festival. In 2012 werd de zevende editie van het festival gehouden, maar daarna bleef het een lange tijd stil rondom het festival. Tot nu.

DOOR REMKO VERMUNT

Het Women in Rock-festival kenmerkt zich, zoals de naam al doet vermoeden, door de hoeveelheid vrouwen die het podium gaan betreden. Op dit moment zijn er al drie bands vastgelegd: GORS, Drive By Wire en The Dirty Denims. Alle drie echte rockbands. Het festival werd tot 2012 dan ook georganiseerd door de stichting Tholen Rockt.

Behoefte

Deze Stichting is ontstaan uit de behoefte van lokale bands en lokaal rockpubliek voor wie weinig activiteiten in de Thoolse regio werden georganiseerd. Middels het WIR-festival bood Stichting Tholen Rockt een kleinschalig laagdrempelig rockfestival met een breed scala aan muziek. Middels sponsoring en subsidies werd de entree-prijs laag gehouden. Door de kleinschaligheid en de hechte groep vrijwilligers, welke zelf grotendeels afkomstig zijn uit de lokale muziek-scene, slaagde men erin om een sfeervol en knus rockfestival weg te zetten.

Fans

De fanatieke fans en bezoekers hebben na de laatste editie in 2012 regelmatig gevraag wanneer het WIR-festival nog eens terug zou komen, maar nu is de kogel door de kerk. Na zeven edities en zeven jaren van stilte wordt er op 5 oktober 2019 een nieuwe editie georganiseerd in Sporthal De Meulvliet. "Wij zijn op de achtergrond natuurlijk al druk bezig met het zoeken van bands met de kwaliteit die jullie van ons gewend zijn."