Afbeelding

SmdB De Ark Oud-Vossemeer: Code rood voor het onderwijs!

OUD VOSSEMEER - School met de Bijbel De Ark uit Oud-Vossemeer, die deel uitmaakt van VPCO Tholen, doet deze keer niet mee aan de staking, maar zocht naar een eigen manier om te laten zien dat zij wel achter de eisen staat. Volgens ons is het code rood voor het onderwijs en dat willen wij op deze dag laten zien! Daarom kwamen alle kinderen en leerkrachten naar school met rode kleding of accessoires.

Ook wij ervaren dat de groep van een zieke leerkracht verdeeld wordt over de andere groepen of dat er een groep naar huis gestuurd wordt, omdat er geen vervanging is. Er zijn binnen onze vereniging vacatures waarvan het op dit moment nog onzeker is of die vervuld gaan worden, omdat het lerarentekort steeds groter wordt.

Het enige wat wij willen bereiken is dat er zorg gedragen wordt voor goed onderwijs voor onze kinderen. Zij verdienen het en staan aan het begin van onze samenleving. Daarbij hebben we de steun van de overheid nodig, die het opleiden en waarderen van leerkrachten en ondersteuners als prioriteit heeft, zodat kinderen de zorg, aandacht en begeleiding kunnen krijgen die ze verdienen en onderwijs écht passend kan zijn! [l]