Diabetescafé Tholen over complicaties

SINT MAARTENSDIJK - Dat te vaak hoge bloedglucosewaarden oorzaak zijn van complicaties is wel bekend. Maar met welke complicaties kun je zoal te maken krijgen? Hierover wordt gesproken op het eerstvolgende Diabetescafé Tholen. Het Diabetescafé wordt gehouden op de locatie Sportlaan 2D, Sint-Maartensdijk op maandag 8 april van 19.30-21.30 uur. Spreker op dit Diabetescafé is Joost de Jong, cursusleider en ervaringsdeskundige. Er zijn voor de bezoekers geen kosten aan verbonden.

Hoe langer je diabetes hebt, hoe meer kans je hebt op complicaties. Je kunt hierbij denken aan problemen aan voeten, ogen, nieren, zenuwen of bloedvaten. Gelukkig zijn niet alle klachten even ernstig. Ook niet iedereen krijgt er in dezelfde mate last van. Bovendien kun je zelf een heleboel doen om klachten te voorkomen. En als het dan toch mis gaat, zijn de problemen meestal goed te behandelen. Hoe herken je complicaties? En hoe kun je er het beste mee omgaan? Tijdens dit diabetescafé vertelt J.de Jong, er meer over.

Het diabetescafé is een informatieve bijeenkomst voor en door mensen die iets met diabetes te maken hebben. Kom luisteren, deel je ervaringen of stel je vragen. Ga naar huis met tips en informatie waar je wat aan hebt!

Het diabetescafé vindt plaats in het Partycentrum Haestinge. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Koffie en thee zijn gratis. Aanmelden (verplicht) kan bij Ton Bakx via e-mail (ton_bakx@hotmail.com). Hier kun je ook terecht voor meer informatie.

Volgende diabetescafés op 29 april (leefstijl door Amber Potappel, diëtist Tholen) en 20 mei (zelfcontrole door diabetesverpleegkundige TWB). [l]