Afbeelding
Foto:

Heerlijk zo'n (extra) vrije dag!

Zeker nu het voorjaarszonnetje zich steeds vaker laat zien en de temperaturen geleidelijk oplopen is het verleidelijk om af en toe een dagje vrij te nemen van je werk.

Veel mensen hebben - al naar gelang het contract bij hun werkgever - een vaste vrije dag (of misschien wel twee) per week. Anders ligt dat voor personeel dat fulltime (38 of 40 uur) per week werkt. Zij moeten hun vrije dag - ook in samenspraak met collega's die de werkzaamheden op kunnen vangen - vaak echt plannen.

Voorkeur

Niet zelden gebeurt dat op vrijdag op maandag, zodat sprake is van een lang weekend. Anderen geven er juist de voorkeur aan om bijvoorbeeld op woensdag een dagje vrij in te plannen om de week een beetje te breken. Ieder zijn ding uiteraard!

Populair

Vooral de maanden april, mei en juni zijn populair om juist wat extra vrije dagen in te plannen. Dat heeft vooral te maken met de al vrije feestdagen zoals paasmaandag, Koningsdag (hoewel dat dit jaar op zaterdag valt), Hemelvaartsdag en pinkstermaandag. In het bijzonder Hemelvaart is daarbij in trek omdat de vrijdag erna vaak al een verplichte vrije dag is bij bedrijven. Maar ook de donderdag en vrijdag voorafgaand aan Pasen en Pinksteren zijn verleidelijk om vrij te nemen om er op die manier een extra lang (relax)weekend van te maken![l] FOTO PIXABAY