Afbeelding
Foto:

Gemeente Tholen in het Zeeuws e-Depot

THOLEN - Wethouder Peter Hoek heeft afgelopen week, samen met Hannie Kool-Blokland van het Zeeuws Archief, een dienstverleningsovereenkomst ondertekend voor het e-Depot. "Hiermee kiest de gemeente Tholen officieel voor aansluiting bij het Zeeuws e-Depot en gaat het Zeeuws Archief de digitale archieven van de gemeente Tholen beheren."

In de overeenkomst worden taken beschreven die het Zeeuws Archief in het kader van de Archiefwet gaat uitvoeren. Het college van gemeente Tholen heeft besloten deze samenwerking aan te gaan met het Zeeuws Archief voor het beheer van digitale archieven in het e-Depot. Het Zeeuws Archief maakt zich in Zeeland sterk voor duurzaam digitaal informatiebeheer. Het Zeeuws e-Depot maakt onderdeel uit van een landelijk netwerk voor digitale duurzaamheid. Daardoor kan de gemeente Tholen profiteren van de beschikbare kennis en expertise.

Zeeuws e-Depot

Een e-Depot is een voorziening waarin digitale informatie wordt bewaard, beheerd en voor de lange termijn toegankelijk gehouden. In het Zeeuws e-Depot is de informatie altijd in originele staat terug te vinden. De opgenomen bestanden worden permanent gecontroleerd, actief beheerd ofwel gepreserveerd (zo nodig omgezet naar andere formaten zodat ze leesbaar blijven) en beschikbaar gesteld aan iedereen die daarvoor is geautoriseerd.