Gemeente baalt van afwijzingen voor Stimuleringsfonds

THOLEN - Burgemeester en wethouders van de gemeente Tholen hebben onlangs drie aanvragen voor een bijdrage uit het Stimuleringsfonds Samenleven moeten afwijzen. "En dat is zonde", stelt wethouder Jan Harmsen.

DOOR REMKO VERMUNT

"Mensen weten de weg naar het stimuleringsfonds steeds beter te vinden", stelt wethouder Harmsen. "Dat is mooi, want dat betekent dat het leeft in de samenleving en dat er allerlei activiteiten georganiseerd worden door de inwoners, stichtingen en verenigingen." Het stimuleringsfonds is een soort startmotor voor activiteiten die opgestart worden. "We proberen hiermee echt een aanjager te zijn voor activiteiten, maar dat betekent niet dat we geen strenge eisen stellen." Eén van die eisen is dat de vereniging of stichting niet ook al subsidie krijgt voor de activiteit vanuit een ander potje.

Dat is bijvoorbeeld het geval bij de aanvraag van de Oud-Vossemeerse Muziekvereniging die een bijdrage vraagt voor de cultuur- en concertreis naar Italië. De Seniorenvereniging Vossemeer en omgeving vroeg een bijdrage voor de dagbestedingen en hulpverlening in 2019, maar ook daar werd geen gehoor aan gegeven. "Het stimuleringsfonds is voor eenmalige of kortstondige projecten en niet voor de jaarlijkse bekostiging van activiteiten."

De aanvraag van Tennisvereniging Eegedima, 24.400 euro in een periode van twee jaar voor het project 'Goed voor je lijf en leden', werd eveneens niet toegekend. "Het zijn alle drie hele goede en mooie initiatieven, maar ze vallen niet onder dit stimuleringsfonds." [l]