Interessante lezing bij Vrouwen voor Vrouwen

SINT PHILIPSLAND - Afgelopen woensdag kwam de heer Ad Rooms uit Bergen op Zoom naar De Wimpel in St. Philipsland, waar veel dames van de Vrouwenvereniging Vrouwen voor Vrouwen aanwezig waren. Hij heeft een onderzoek ingesteld naar grote gezinnen in Nederland en dit heeft geresulteerd in zijn boek Gezin XXL.

Hij noemt een gezin met acht of meer kinderen een groot gezin. Er zijn gezinnen bekend met 25 of meer kinderen. Hij gaf een interessante lezing over het reilen en zeilen van zo´n groot gezin, en toonde daar ook foto´s van, uiteraard met toestemming van de betrokken families. Hoe ging het aan tafel, wat werd er gegeten, de was, de hygiëne, waar werd er geslapen, hoe gingen de vakanties en hoe ervaarden de kinderen het opgroeien in een groot gezin. Niet alleen in het katholieke Brabant en Limburg kwamen grote gezinnen voor, maar verspreid over het hele land, religieus of niet. Ook kwam dit niet alleen voor bij arme gezinnen, maar zeker ook bij de welgestelden. Ook in de huidige tijd kiezen sommige echtparen voor talrijk kroost.

Na afloop bedankte vicevoorzitter Riet Wisse de heer Ad Rooms voor de interessante en leuke lezing en de aanwezige dames konden een gesigneerd exemplaar van het boek kopen. [l]