Wit geeft mat in drie zetten
Wit geeft mat in drie zetten Bergen op Zoomse Schaakvereniging

Laatste ronde externe schaakcompetitie gespeeld

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 10 mei speelden de zaterdagteams van de Bergen op Zoomse Schaakvereniging BSV de laatste ronde van de zaterdagcompetitie van de landelijke schaakbond KNSB.

BSV 1 speelde in Oosterhout tegen het eerste team van schaakvereniging D4. Als het Bergse team deze wedstrijd zou verliezen, was er nog kans dat het team zou degraderen. Gelukkig gebeurde dat niet: BSV 1 won met 5-3. Semen Minyeyevtsev, Tony Peneman, Marcel van Herck en Freek Schouten wonnen kun partij. Arjon Severijnen en Edwin van Dongen speelden remise. Lars van Dort en Erwin Kalle verloren. Door deze winstpartij is BSV 1 op de achtste plaats geëindigd, genoeg voor behoud in de derde klasse.

BSV 2 reisde naar Oost-Souburg voor een wedstrijd tegen Souburg 2. Deze wedstrijd eindigde in een 2-6 verlies. De BSV-spelers lieten geen enkele winstpartij noteren. Remise was er voor Oliver de Hert, Bas van de Putte, René Paardekam en Henry Groenveld. De overige spelers, Piet Brys, Alexander Bruschke, Ronny Liekens en Adry Goris-Schouwstra verloren hun partij.

Voorafgaand aan deze wedstrijd was al bekend dat BSV 2 op de laatste plaats zou eindigen, en daarom degradeert van de vierde naar de vijfde klasse.

Voor BSV 3 was het externe seizoen al afgelopen. Ook dit team eindigde op de laatste plaats, en zal volgend jaar in de zesde klasse uitkomen.

Schaakstelling

De vorige schaakstelling was: Wit: Kg2, Tc3, pion h2. Zwart: Kh4, pionnen g5, h5 en g4. Wit wint met 1 Th3+ gxh3+, 2 Kf3 g4+, 3 Kf4 g3, 4 hxg3 mat.

In de nieuwe stelling geeft wit mat in 3 zetten. [l]