Sint-Annaland zoekt enthousiaste en betrokken dorpsgidsen

SINT-ANNALAND - ‘Waar komt de naam Schermerspad vandaan? Had Sint-Annaland een klooster? Hoe kun je Sint-Annaland proeven? Welke straat was vroeger dé winkelstraat van het dorp? Wat maakt de ‘rode’ molen zo bijzonder? Wat wordt er nu bij dat bedrijf gemaakt? ‘Beleef & Proef Sint-Annaland’ geeft antwoord op deze en nog vele andere vragen. Tijdens de komende zomermaanden gaat Sint-Annaland daar de toeristen, bezoekers en eigen inwoners op trakteren. Met behulp van lokale gidsen worden gasten rondgeleid door het dorp. Een initiatief wat ontstaan is uit de projectgroep ‘Promotie Sint-Annaland’.

De komende zomermaanden (juli en augustus) wordt gestart met een proef en één keer per week een rondleiding verzorgd. Een mooie en boeiende route die langs alle parels van het dorp gaat is de afgelopen tijd hiervoor uitgewerkt. Tijdens de rondleiding vertelt een lokale gids allerlei wetenswaardigheden over Sint-Annaland en de gasten kunnen onderweg typische Stallandse of Zeeuwse lekkernijen proeven. De rondleiding eindigt bij Streekmuseum De Meestoof met een hapje en drankje.

De initiatiefnemers zijn op zoek naar inwoners die trots zijn op hun dorp, er graag over vertellen en het leuk vinden om de komende zomermaanden te helpen bij het rondleiden van de gasten. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 10 juni aanmelden als gids via e-mail info@demeestoof.nl. Na 10 juni wordt een overleg gepland met de aangemelde gidsen om beschikbaarheid en andere praktische onderwerpen te bespreken. De initiatiefnemers zijn ook op zoek naar gidsen die de Engelse of Duitse taal spreken.

Het idee voor deze lokale gidsen komt uit de projectgroep ‘Promotie Sint-Annaland’ bestaande uit ondernemers, verenigingsbestuurders en betrokken inwoners. Zowel vanuit Ondernemersvereniging Activa als vanuit de leden van de Dorpsgemeenschap Sint-Annaland kwam de behoefte om wat te doen aan promotie van Sint-Annaland. Steeds meer bezoekers en toeristen weten Sint-Annaland te vinden en het dorp wil deze graag gastvrij ontvangen. Daarnaast weten ook nog niet alle inwoners hoe bijzonder hun eigen woonkern is. De projectgroep wil daar graag verandering in brengen en heeft een lijst met acties opgesteld, de lokale dorpsgids is daar een mooi voorbeeld van.

Geïnteresseerden die meer informatie willen kunnen contact opnemen met Niels van Oudenaarde (06-28733487) of Jack Westdorp (06-53935773). [l]