HSV Pieterman heeft een schrale vangst

THOLEN - Op de tweede wedstrijddag van het seizoen heeft HSV de Pieterman wederom het geluk niet aan zijn zijde. Zoals enkele vooraanstaande biologen de afgelopen weken al meldde, wordt de aanwezigheid van allerlei organismen in de Oosterschelde minder en minder. Dit is iets wat de leden van de Pieterman al vele jaren merken in de vangsten.

Ook deze dag werd gekenmerkt door een magere vangst van in totaal 29 vissen, waarvan een flink deel ook nog eens zeer klein was, met een totale lengte van 525 cm. Nabij de Goese Sas had schipper Henk Bakker zijn visboot geankerd. Zowaar werd er vrij kort na het ankeren een mooie schar gevangen door Henk ’t Hart. Helaas was dit een zwaluw die nog geen zomer maakte. Er werden wel enkele kleine wijtinkjes gevangen van rond de 10 cm. Maar verder was het akelig rustig. Af en toe kwam er een platvisje boven en dat was het.

Ad Spapen ving in de middag nog wel een rode poon, maar dat bleef ook bij één enkel exemplaar. Wel slaagde hij er in om nog enkele platvisjes te vangen. Ook op het voordek ving Marius Husz enkele platvissen. De grootste vis werd gevangen, met een schar van 28cm, door Peter Stokkers. Uiteindelijk bleek Ad Spapen dagwinnaar met een totale lengte van 105 cm.

Uitslag

1. Ad Spapen 105cm

2. Marius Husz 65cm

3. Leen Verkerke 64cm

4. Peter Stokkers 57cm

5. Jacky Vroegop 48cm[l]