Zit de Ring van Sint-Annaland op 22 juni helemaal vol? FOTO GERT-JANL
Zit de Ring van Sint-Annaland op 22 juni helemaal vol? FOTO GERT-JANL Gert-JaNL

'Hapje rond de Ring' in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Om de onderlinge band in Sint-Annaland verder te verstevigen wordt er door de werkgroep StallandKERNgezond van Zorgcoöperatie Anna Zorgt op zaterdag 22 juni tussen 17.30 en 20.00 uur een grootse dorpsmaaltijd georganiseerd. Het streven is 300 tot 500 gasten aan tafel te ontvangen rond de Ring van Sint-Annaland.

Inmiddels zijn bijna al 300 stoelen bezet. Kaarten zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar bij Cadeaushop Sint-Annaland en bij het zorgloket van Anna Zorgt. De organisatie hoopt ruim voor de 22e juni te zijn uitverkocht. Dat vergemakkelijkt ook het enorme logistieke proces wat komt kijken bij bereiden van een zomers drie-gangen-menu wat volledig bestaat uit ingrediënten van eigen bodem. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de hallen van BusmariTeam aan de Havenweg.

Doel
Het doel is om de inwoners van Sint-Annaland rond de tafel te krijgen, jong en oud. “Deze activiteit is zo opgezet dat het rekening houdt met de wensen van de gehele bevolking. Ook oud inwoners zijn welkom en voor de rest iedereen die zich een Stallander voelt”, aldus Anna Zorgt voorzitter Sander Westdorp. “Het evenement wordt kostenneutraal en dus zo laagdrempelig mogelijk aangeboden. Kinderen tot 4 jaar eten gratis mee, basisschoolleerlingen voor €7,50 en alle overige tafelgenoten voor slechts €10”, aldus Westdorp. Ondernemers en winkeliers in en uit de omgeving van Sint-Annaland hebben hun medewerking toegezegd en ook Schutse Zorg Tholen stelt haar keuken en expertise ter beschikking. De schoolkinderen van beide basisscholen zorgen voor de aankleding door het inkleuren van 350 meter tafelkleed en de leden van Stallandse verenigingen zorgen voor de opbouw en het uitserveren van de gerechten en drankjes.
Cadeaushop Sint-Annaland is gevestigd aan de Voorstraat van Sint-Annaland en is zes dagen in de week geopend. Op maandag- en donderdagmorgen zijn de kaarten ook verkrijgbaar bij het zorgloket van Anna Zorgt aan het Havenplein 41 tussen 8.30 tot 12.30 uur. Voor wie helemaal niet in de gelegenheid is om een kaartje vooraf te kopen kan hij of zij een bestelling sturen naar info@anna-zorgt.nl. [l]