Wandelmarathon Oosterscheldestappers in Sint Maartensdijk

SINT MAARTENSDIJK - Op zaterdag 22 juni organiseert wandelsportvereniging Oosterscheldestappers uit Sint Maartensdijk voor de 8e keer de Oosterschelde marathontocht. Een mooie gelegenheid voor wandelaars natuur of rustgenieters om deel te nemen aan deze wandeltocht. Doe mee en U weet het bewegen is goed voor uw gezondheid.

Deze wandeltocht met afstanden van 42,195-31,650-21,100-10,55 kilometer is tevens een goede voorbereiding voor de wandelvierdaagse van Nijmegen. Voor de kinderen en de minder ervaren wandelaar is er nog een afstand van 6 kilometer. Deelnemers kunnen op zaterdag 22 juni starten en finishen vanuit het sport en gemeenschapscentrum Haestinge aan de Sportlaan in Sint Maartensdijk. De foyer is vanaf 7:00 uur open voor inschrijving en U kunt dan nog een kopje koffie drinken. Op de bedrijfsterreinen van Weggemans en Schot aan de Sportlaan en in de directe omgeving van Haestinge is volop parkeergelegenheid aanwezig. De vertrektijden zijn 42,195 van 7:00-9:00 uur; 31,650 van 7:30-10:00 uur; 21,100 van 7:30-12:00 uur; 10,55 en 6 kilometer van 7:30-13:30 uur. De sluiting van deze wandeldag is om 17:00 uur dan verwachten wij dat alle wandelaars binnen zijn. Iedereen wel of geen lid van een vereniging die eens lekker wilt wandelenlangs of in de nabijheid van het Nationaal Park Oosterschelde is van harte welkom. Gewandeld wordt er over (zee) dijken met prachtige vergezichten op de Bevelanden Brabant de havens van Antwerpen de Zeelandbrug Schouwen Duiveland en de Oesterdam. Alle routes worden met pijlen aan gegeven en aan de start krijgt U ook nog een routebeschrijving. Er wordt grotendeels gewandeld over verharde paden maar ook bospaden in de natuurgebieden. De routes zijn tevens geschikt voor nordic walkers en de hond mag ook mee mits aangelijnd Onderweg kunt U terecht voor koffie,soep,een broodje of een drankje. Controleposten met voldoende toiletgelegenheid treft U aan met tussenpozen van ongeveer 7 kilometer. Gediplomeerde EHBOers zijn op alle routes aanwezig voor eventueel wandelletsel en verkeersregelaars zorgen ervoor dat U veilig de weg over kan steken. De organisatie staat onder auspiciƫn van de KWBN wandelbond Nederland.

WSV Oosterscheldestappers steunt jaarlijks de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (taaislijmziekte). Voor verdere informatie kunt U terecht op onze website of op facebook. Kom zaterdag 22 juni naar Sint Maartensdijk en wandel gezellig met ons mee. [l]