Geen misstanden op bedrijventerrein Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - De gemeente Tholen heeft in samenwerking met de politie een integrale controle gehouden op het bedrijventerrein in Sint Philipsland. Er zijn geen noemenswaardige zaken aangetroffen. Dit tot grote tevredenheid van burgemeester Ger van der Velde-De Wilde.

DOOR VERA DE GEUS

De controle betrof een integrale actie, waarbij de gemeente Tholen en de politie samen op pad gaan om te controleren of bedrijven op het bedrijventerrein van Sint Philipsland zich aan de regels houden. In totaal zijn er ongeveer twintig bedrijven door de handhavers bezocht. Nergens zijn noemenswaardige zaken aangetroffen. Wel hebben een aantal bedrijven een aantal adviezen gekregen, maar van directe overtredingen is volgens de burgemeester geen sprake.

Quick-scan

"Tijdens deze speciale actie is er een quick-scan uitgevoerd op de milieu- en wabowetgeving. Het doel van de controle is uiteraard het naleven van een veilige, duurzame en schone leefomgeving. Controles zoals deze vinden een aantal keer per jaar onaangekondigd plaats. Er wordt steeds een andere sector of aandachtsgebied belicht", zo legt de gemeente Tholen uit.

Samenwerking

De burgemeester van Tholen is tevreden met het resultaat. "Ik onderschrijf het belang van deze controles en waardeer de samenwerking tussen de partijen bijzonder. Het is mooi te horen dat de bedrijven hun zaken op orde hebben", aldus burgemeester Van de Velde-de Wilde. [l]