Martin Oei in Russisch stadhuisconcert Tholen

THOLEN - Zaterdag 29 juni zal pianist Martin Oei in het Oude Stadhuis van Tholen muziek van Russische origine uitvoeren.

De Stichting Anthonie Keldermans Concerten heeft voor de reeks Stadhuisconcerten de jonge zeer getalenteerde pianist Martin Oei uitgenodigd. In het programma "Russische zielen" speelt hij Préludes van Sergei Rachmaninov en delen uit Petroushka van Igor Stravinsky. Petroushka is oorspronkelijk een ballet uit 1911 dat Stravinsky zelf in 1924 voor piano bewerkte voor Arthur Rubinstein. Martin Oei zal deze energieke dansante muziek uitvoeren, evenals de Russische Romantiek van Rachmaninov, op de Feurich-vleugel, gemaakt in Leipzig in 1908, in de Vierschaar van het Gotische voormalig Stadhuis van Tholen.

Vorig jaar behaalde Martin Oei cum laude zijn bachelor examen aan het Utrechts Conservatorium bij zijn docent Martyn van den Hoek, bij wie hij verder studeert. Hij behaalde prijzen op belangrijke concoursen zoals het Prinses Christina Concours en treedt veelvuldig op, o.a. in het Concertgebouw te Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij o.a. Igor Roma, Enrico Pace en Bart van Oort. Hij maakte verscheidene cd opnamen o.a. met de pianoconcerten van Chopin tezamen met Daniël Wayenberg, met wie hij een pianoduo vormt. Aanvang 15.30 uur. De gehele serie Stadhuisconcerten is te vinden op www.keldermansconcerten.nl. [l]